Spring til indhold

Pædagogik i Livstræet Børnehus

Her kan du læse om børnehusets pædagogik.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Vores daglige pædagogiske arbejder er baseret på følgende:

Nærvær

Hos os er der tid til at lege og fordybe sig. Vi har ikke travlt, og værdier som tryghed, ro og nærvær ser vi som det vigtigste for barnets udvikling og trivsel.  

Legen

Børn leger for legens skyld, og vi skal som voksne støtte op omkring legen i centrum, da legen er helt grundlæggende for børns udvikling. Vi forsøger at skabe gode rammer omkring legen, og støtter børnene i de sociale spilleregler i små som store fællesskaber. Vi tror på at der bag barnets handling er en god intention, derfor skælder vi ikke ud, men i stedet for vejleder og guider vi børnene. 

Fri for mobberi 

Vi er meget optaget af at alle føler sig betydningsfulde i forhold til andre børn og voksne, og at alle har en eller flere gode kammerater. Derfor er Fri for mobberi en stor del af vores hverdag, og 2 gange om ugen holdes der børnemøder, hvor forskellige færdigheder styrkes. Bl.a. de sociale spilleregler og det at kunne lytte og forstå hinanden.  

Naturen

Ud over vores dejlige legeplads, som alle både små og store bruger hver dag, så har vi på den anden side af åen, vores skønne skurvogn, hvor der er rig mulighed for at fange en haletudse.