Spring til indhold

Midgård Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Huset er et symmetrisk 1-plans hus med 3 garderobeindgange, én til vuggestuen og to til børnehaven.

 

Huset er oprindelig bygget til stueopdeling, men vi har prioriteret, at børnehavebørnene skal have mulighed for at bruge hele børnehaven og vælge venner og legerelationer på tværs af grupperne, og har derfor indrettet huset i forskellige læringsmiljøer og aktivitetstilbud.

 

Vuggestuen og børnehaven arbejder tæt sammen således børnehave-børnene har mulighed for at gå på besøg i vuggestuen og omvendt.

 

Vi har meget konstruktionslegetøj, som fx Lego, Dublo og magneter, som styrker børns finmotorik og kreative tænkning.

 

Vi har 2 puderum, hvor der er mulighed for fysisk indendørs udfoldelse, og så er der gang i vores kreative værksted hver dag. Udklædning er en attraktiv aktivitet både for piger og drenge, og der opstår sjove og spændende rollelege.

 

Fællesrummet er ligeledes inddelt i mindre lege- og læringsmiljøer fx biler, spil og læsehjørne. Og så har vi selvfølgelig vores hyggelige dukke/køkken-krog, hvor der udspiller sig mange dramaer og forhandlinger, og derfor er legen så vigtig, fordi børnene lærer gennem legen at samarbejde, forhandle og justere sig i forhold til andre mennesker.

 

Legepladsen er en stor gammel have med mange træer og tæt bevoksning til stor glæde for nysgerrige børn. Vi har klatrestativer og vandbaner, som bliver flittigt brugt og forskellige gynger, rutsjebaner og sandkasser.

 

Udover børnenes selvstændige og frie leg har vi en daglig voksenfunktion, som støtter og inspirerer til lege og aktiviteter på legepladsen.