Spring til indhold

Pædagogik i Børnehuset Lillelund

Her kan du læse om børnehusets pædagogik.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt
Kontaktinformation

Børnehuset Lillelund

Kirkegyden 23
5270 Odense N
63 75 46 00

Åbningstider

Mandag - Fredag 06.30-16.30

Daglig pædagogisk leder

Marianne Eithz Pedersen

Tryghed og nærhed er nogle af nøgleordene i Børnehuset Lillelund. Det er vigtigt at børnene får en god start på dagen gennem en rar modtagelse i børnehaven. Ved modtagelsen søger vi at tilgodese det enkelte barn under hensyntagen til gruppen.

Omsorg og nærhed hører nøje sammen med at vi er opmærksomme på hvordan børnene har det - at vi lytter til børnene og giver dem respons på det de siger og gør. Med til trygheden hos børnene hører også, at de ved hvad de voksne står for, at de voksne giver udtryk for klare holdninger og normer.

Samtidigt er der til stadighed fokus på det enkelte barns udvikling og der arbejdes bevist med, at børnene kan og gør mange ting selv for der igennem at fastholde den selvstændige udvikling

I vuggestuen er den daglige kontakt mellem pædagoger og forældre af særlig vigtig betydning, da børnene ikke er i stand til at videregive dagens hændelser og oplevelser. Samtidig er det en periode i barnets liv hvor der indenfor korte perioder sker store spring i udviklingen.  Der udover har vi fokus på kontakten/relationen mellem det enkelte barn og pædagogen. Allerede i vuggestuen skabes tætte bånd børnene imellem og de har stor glæde af hinanden.

I Børnehaven arbejdes der ligeledes meget med sociale kompetencer, blandt andet via materialet ”Fri for mobberi”. Der ud over er der meget fokus på udeliv, bålaktiviteter, idræt og bevægelse samt naturen.