Spring til indhold

Dagligdagen i Hunderup Børnehus

Her kan du læse om en dag i Hunderup Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Alle børn og voksne siger godmorgen til hinanden i vuggestuens lokaler og ved halv otte tiden går børnehavebørnene i deres egne lokaler. Der er samling på de respektive grupper ca. kl. 09.00, hvor der er fælles fordybelsestema med efterfølgende nydelse af formiddagsmad.

 

Når grupperne har været til samling samt spist er der tilbud om aktiviteter ude og inde, mindre læringsgrupper eller fri leg.

 

Frokosten serveres ca. kl. 10.30 i vuggestuen og kl. 11.00 i børnehaven, når alle børn har afsluttet aktiviteter og vasket hænder. Måltidet bruges som et alders-differentieret aktiv ind i læring omkring sundhed, bordmanerer, sansning og hyggeligt socialt samvær.

 

Herefter puttes vores sovebørn og de andre børn går på legepladsen. I sommerhalvåret er vi gerne udendørs det meste af dagen samt spiser udendørs.

 

Omkring kl. 14.00 er det tid til ny energioptankning og der spises eftermiddagsmad. Derefter er der aktivitetstilbud, fri leg, højtlæsning, udendørsaktiviteter eller hvad børnene og vi finder på indtil kl. 16.00 hvor børnehavens grupperum lukkes ned og alle børn samles igen i vuggestuen ind til lukketid.

 

Vi er et hus med mange traditioner som sommerfest, bedsteforældredag, højtider markeres, forskønnelsesdage, grill i plantagen osv. Noget er kun for børnene mens andet er for hele familien.