Spring til indhold

Ernæring, økologi og bæredygtighed

Omdrejningspunktet for Bæredygtig Børnemad er at skabe velsmag og måltidsoplevelser med råvarer, der tager hensyn til klima og miljø. Vi vil nemlig gerne give en sund jordklode videre til de kommende generationer.

 

 

Den rette ernæring

Med Bæredygtig Børnemad får dit barn en sund, inspirerende og varieret frokost. Menuen planlægges med udgangspunkt i de officielle kostråd, anbefalingerne for mad til småbørn, og anbefalinger for måltider i daginstitutioner. Det betyder blandt andet, at vi har fisk på menuen mindst en gang om ugen, at der er bælgfrugter på tallerkenen de fleste dage og at der er grøntsager til alle måltider. På den måde understøttes børnene i at opbygge sunde vaner og madmod.

Økologi

I Byens Køkken har vi det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at minimum 60 procent af vores råvarer er økologiske. Det gælder eksempelvis alle vores bælgfrugter, der ud over at være økologiske, også er dyrket på danske marker. Økologi er blandt andet godt for biodiversiteten, grundvandet og dyrevelfærden. At vælge økologi drejer sig altså at passe på naturen, og om at give de kommende generationer en sund jord.

Råvarer med holdning

Vi laver mad af friske råvarer, der kløves, hakkes og snittes. Råvarerne der anvendes i maden følger sæsonen. På den måde får dit barn grøntsagerne, når de smager bedst. Desuden giver den sæsonbetonede menu spændende og varierende måltidsoplevelser året rundt.