Spring til indhold

Lærling i Byens Køkken

Med en læreplads i Byens Køkken kommer du til at arbejde med friske råvarer, og madlavning fra bunden. Det sker i et køkken hvor velsmag og bæredygtighed går hånd i hånd.

 

Fagligt håndværk

Som lærling i Byens Køkken, bliver du en del af et hold, der laver mad til 3.000 borgere hver dag. Her er du med i alle processerne.

 

I køkkenet steger, koger og braser vi mad, der tager afsæt i det danske køkken, men som hele tiden er i udvikling. Menuen følger sæsonen, og maden laver vi fra bunden. Det betyder blandt andet, at vi rører vores egen mayonnaise, koger fond, sylter frugt og grønt. Vi bager også alt vores brød og kager i vores bageri.

 

Bæredygtig udvikling

Med et stigende fokus på bæredygtig madlavning, stilles der hele tiden nye krav til den næste generation af ernæringsassistenter. Du skal være fortrolig med råvarer og madlavning, der tilfredsstiller smagsløgene, og som samtidig har et lavt klimaaftryk.

 

Som lærling i Byens Køkken bliver ansvarlig og bæredygtig produktion en del af din hverdag og din kernefaglighed.

  • Vi har det økologiske spisemærke i sølv. Der betyder, at vi anvender minimum 60 procent økologiske råvarer 
  • Vi bruger danskdyrkede økologiske bælgfrugter hver dag. På den måde kan vi sænke kødforbruget og klimaaftrykket uden at gå på kompromis med smag eller næringsindhold
  • Vi indtænker bæredygtighedsprincipperne i alle processer hele vejen fra indkøb til levering.

Det betyder, at du får et fagligt fundament, der gør dig i stand til at imødekomme fremtidens krav til madproduktion i storkøkkener.

 

Vil du læse mere om Byens Køkkens bæredygtighedsdogmer, kan du klikke her

 

I filmen her, fortæller Kamilla om hverdagen som lærling i Byens Køkken: