Spring til indhold

Bæredygtig Børnemad

Bæredygtig Børnemad handler om sunde måltidsoplevelser for de mindste, der giver mulighed for livsudfoldelse.

Sund mad - skønne måltider

Det du spiser hænger uløseligt sammen med din sundhed. Derfor arbejder vi kontinuerligt med at sikre, at maden fra Byens Køkken lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger for sund mad til børn.

Vi tilbereder maden ud fra en grundholdning om, at sundhed og god smag er to sider af samme sag - for maden bliver først sund, når den bliver spist. Vores menuer er således sammensat, så de giver glæde rundt om bordet, styrker børnenes madmod og understøtter hensigtsmæssige madvaner fra livets start.

 

Bæredygtige madvaner

FN’s verdensmål er et naturligt omdrejningspunktet i vores arbejde med madlavning. Vi vil nemlig gerne være med til at understøtte en bæredygtig udvikling i Odense Kommune - noget de kommende generationer er afhængige af. Det betyder blandt andet, at:

  • Vi laver mad med kvalitetsråvarer, og vi vælger lokale produkter, når det er muligt
  • Vi har det økologiske spisemærke i sølv, der viser, at minimum 60 procent af vores råvarer er økologiske
  • Vi arbejder med bælgfrugter og andre bæredygtige råvarer

 

Her kan du læse dogmerne for Bæredygtig Børnemad.