Spring til indhold

Dagligdagen i Børnehuset Tænkehatten

Her kan du læse om en dag i Børnehuset Tænkehatten.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Dagens rytme i korte træk

Vi åbner fælles i børnehusets vuggestue, der tilbydes havregryn fra 06.15 – 07.00
Kl. 07.30 går børnehavebørnene ind i børnehaveafdelingen.

 

Formiddagen

Vi fordeler os i husets rum, vi leger, snakker, læser og laver små aktiviteter. Børnene afleveres i grupperummene til de voksne, så de får en tryg start på dagen.
Vi spiser frugt i vores basisgruppe. Her taler vi om dagen i går og dagen i dag. Måske synger eller rimer vi også. Vi prioriterer samtalen mellem børn og voksne. 

Efter frugt har vi enten læringsgrupper, frie- og voksenstyrede aktiviteter eller leg i børnefællesskaberne. Vi prioriterer også uderummet højt og er ofte både på legepladsen og på tur.   

 

Frokost

Vi har forældrevalgt frokostordning og spiser mellem 10.30 og 11.30 på vores basisgrupper. Vi prioriterer at maden serveres ved bordene, hvor børnene sidder sammen i mindre grupper på faste pladser. 

Eftermiddagen

Efter frokost er der børn der skal puttes, enten i deres krybber i vuggestuens krybberum eller på madrasser i børnehavens puderum og resten af børnene går almindeligvis på legepladsen.
Omkring kl. 14 spiser vi eftermiddagsmad. I børnehaven har vi eftermiddagscafé og børnene spiser i mindre grupper på tværs af alder og grupper.
Resten af eftermiddagen er vi, når vejret tillader det ude og lege på legepladsen.
 
I samarbejde med forældrene har vi hvert år sommerfest, bedsteforældredag, arbejdslørdag og forældrekaffe.