Spring til indhold

Stjernen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

I Lille Bjørn er der to stuer, Rollingestuen (vuggestue) og Spilopstuen (småbørnsgruppe) som er indrettet med forskellige legeområder. Der er plads til leg med dukker, køkkenleg, biler, klodser mv. Herudover rummer huset et motorik- og sanserum, et sprogrum og kreativt værksted. De mange små rum giver gode muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper.

 

I Store Bjørn bruger børnene hele huset, som er indrettet i områder med plads til forskellige lege og aktiviteter. I den ene ende af huset har vi f.eks. et rum med meget gulvplads med mulighed for leg med større armbevægelser med tæpper og puder. Ind imellem bruges rummet også til kreativt område. Vi har et mindre rum indrettet med plads og ro til at bygge med Lego. I den anden ende af huset er der et bymiljø med små huse og butik. Rummene bruges fleksibelt og ændres løbende efter behov. Børnene bruger hele huset, men har en fast base i form af en spisegruppe med fast tilknyttet voksen.

 

Når de yngste børnehavebørn skal videre til Store Bjørn følges de så vidt muligt med andre fra Spilopstuen og deres relationer bygges der videre på i Store Bjørn.

 

Vi har en dejlig legeplads som er stor med et væld af muligheder for leg og aktiviteter. Vi har bl.a. boldbane, sandkasser, bål/aktivitetshus, gynger, klatretårn, kørebane med tilhørende butik. Terrænet er kuperet, der er græsarealer og vi har mange træer og beplantning. Vi bruger uderummet til leg og aktiviteter f.eks. spises madpakkerne ofte ude, når vejret tillader det.