Spring til indhold

Dragen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Læringsmiljøer og rummets betydning

Med inspiration fra Reggio Emilia, arbejder vi i Dragen bevidst med rummenes opbygning og indretning, så vi herigennem kan give børnene de bedst mulige forudsætninger for at lege, sanse og lære.

Det betyder at stuerne er indrettet forskelligt, hvilket gør at børnene kan lege på tværs og udvikle alsidige personlige og sociale relationer, samt andre udviklingsområder. 

Fysiske læringsrum

Vi har selvstændige værksteder både i inde- og uderummet, hvor børnene kan lege, udforske og eksperimentere med diverse materialer, nye samt genbrug.
Vi har et stort motorikrum, med en del redskaber, hvor børnene både kan brænde krudt af, samt udvikle sig sansemotorisk.

Fællesrummet / torvet midt i bygningen, fungere fra august til marts som læringsrum for de største børn, det er i skrivende stund ved at blive udviklet og indrettet med hjælp af en scenograf. Forventes færdige foråret 2018.

I uderummet har vi desuden opbygget en by med bl.a. grønthandler, tankstation og posthus, der er lavet vejbane, så børnene kan cykle og køre på mooncars i byen. Den er lavet til børnene af en gruppe fædre og færdiggjort på en arbejdsdag.

Vi har en lille by med 3 ”svenske” legehuse, 2 vuggestuegynger et skib der fungerer som sandkasse. Det er skærmet med hæk, for bl.a. at skabe tryghed for de små. Der er i 2017 kommet et nyt legemiljø med masser af udfordringer for børnene i vores kæmpe sandkasse. 

Vi er i gang med at indrette en sansehave til glæde for alle børn.