Spring til indhold

Odense Børnehave og Vuggestue Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Frisk luft og højt til loftet

Leg og aktivitet udenfor på vores dejlige legepladser har høj prioritet. Der er plads til udfoldelse, rollelege og til at finde et hjørne med ro og fordybelse. Vi kan lege mange sammen og vi kan lege i mindre fællesskaber. 

 

Vi har gynger, cykler, rutchebane, bålplads, bakker, klatrestativ, sand og vand, træer og buske og mange insekter. Niveauforskelle og forskelligt materiale udfordrer og træner børnenes motorik og sanser.  Vi har voksne, der er klar til at støtte børnene i legen og trække sig når legen kører godt. Og så har vi voksne, der elsker at være ude i al slags vejr.

 

Indendørs/vores lokaler

I vuggestuen træder du først ind i ”Bamseskoven” som både fungerer som garderobe og legerum. Går du så til højre kommer du til Tyttebøvserne, - stuen med husets yngste op til ca. 2 år. Går du til venstre finder du stuen med Krudtuglerne (de ældste op til 2 år og 10 mdr.) samt vores køkken. Stuernes indretning bærer præg af det børnene interesserer sig for her og nu. Vi har 2 krybberum med krybber og barnevogne til alle børn.

 

I børnehaven er vores rum fordelt på tre etager. I kælderen har vi fællesrum: værksted, motorikrum og garderober. Vi har tre stuer, som alle er på tværs af alder; to i stueetagen og én på førstesalen. Derudover ligger der i stueetagen et køkken og vores ”bibliotek” hvor børnene kan sidde i rolige omgivelser og læse/ få læst bøger, spille spil m.m.