Spring til indhold

Molevitten Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Vi er en kommunal integreret daginstitution beliggende ved OUH. Vi hører under Børneinstitution Centrum Syd sammen med 5 andre nabo-børnehuse, med en overordnet leder.

Vi er et hyggeligt gammelt hus, som oprindeligt var en del af sygehuset. Vi har en masse sjove rum og hyggelige stuer med sprossevinduer og højt til loftet. Der er fuld kælder med masser af plads til store armbevægelser og der er hyggehjørner med god plads til uforstyrret leg og fordybelse. Hele huset har gennemgået en modernisering i 2018/19 med nye vægge, gulve, nyt lys samt nyindretning af mange spændende læringsmiljøer.

Vores legeplads er måske byens mindste, men den er godt udnyttet og tilgodeser alle de motoriske behov for børn i alderen 1-6 år. Forår og sommer er der dejligt med blade og grønne buske.

Vi ligger lige i midten af alle de grønne områder i centrum og benytter os ofte af disse, ligesom Zoo og livet langs Odense å ofte bliver udforsket.  Få kilometer fra vores hus ligger kolonihaven, hvor vi er så heldige at have et kolonihavehus med plads til masser af udeliv med dyr og planter. Oveni det dyrker vi udelivet ved at tage til den flotte Plantage i nærheden af kolonihaven, hvor vi beskyttet bag masser af træer og buske dyrker naturlivet med bål og små hytter samt et utal af spændende legeområder gemt bag den flotte natur på naturgrunden. Molevitten ejer tre el-drevne Christiania cykler, som ofte tages i brug, så ture ud af huset er højtprioriteret.

Vi tilbyder et lille børnehus med p.t 31 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn. En ud af mange styrker ved at komme i et lille børnehus er at alle kender hinanden og børnene vokser op i et overskueligt miljø, hvor trygheden ved hinanden hurtigt skabes.

Vi er en personalegruppe med mange forskellige kompetencer fagligt såvel som personligt. Vi matcher hinanden rigtig godt og vægter den gode trivsel og det konstruktive samarbejde meget højt.

Personalegruppen er sammensat af tre pædagoger, to pædagogiske assistenter og en medhjælper i børnehaveteamet samt to pædagoger og en medhjælper i vuggestueteamet. Derudover har vi en husassistent, som dagligt tilbereder mad til frokost og en fleksjobber 9 timer om ugen. Vi gør meget ud af at fortælle, at vi ser os som ét hus, hvor både børnehave og vuggestue samarbejder på tværs. Vi tilbyder jeres barn en blid overgang til børnehave, idet vi arbejder med brobygning ml vuggestue og børnehave. Dette giver barnet de bedst mulige forudsætninger for at klare den nye overgang så succesfuldt som muligt. Tryghed er nøgleordet for barnets tryghed og trivsel – det kan vi tilbyde med vores brobygningsstruktur.