Spring til indhold

Efter godkendelsen

Her forklares processen I som familie gennemgår efter at blive godkendt som plejefamilie.

Familieplejen Odense

Familieplejen Odense

Familieplejen Odense

Egeparken 2 A
5240 Odense NØ
65 51 85 00

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Digital Post

Børne- og Ungerådgivningen - for borgere

Åbningstider

Man - Onsdag 8.00-15.30
Torsdag 8.00-17.30
Fredag 8.00-13.00

Efter du og din familie har fået en godkendelse, og inden barnet flytter ind, vil I kunne forvente at skulle igennem nogle forskellige processer først. Du og din familie vil få flere besøg af familieplejekonsulenterne og barnets socialrådgiver. Her vil familieplejekonsulenterne have en dybdegående samtale med dig og din familie om jer som familie, jeres motiver, kvalifikationer m.m. 

Du og din partner vil også få en orientering om barnet, barnets baggrund og problemstillinger samt få besøg af barnets forældre i selskab med barnets socialrådgiver. I vil også få en plan for forløbet og beskrivelse af arbejdsopgaverne samt en plejekontrakt, hvor løn- og ansættelsesforholdene vil være uddybet. 

Når barnet flytter ind, vil det første stykke tid højst sandsynligt være prøvende og krævende – både for jer og for barnet. Barnet skal vænne sig til et nyt familiemønster og vil derfor afprøve grænser og undersøge hvilke skrevne og uskrevne regler, som gælder i jeres familie. Derfor kan der også let opstå problemer eller konflikter hen ad vejen. 

Det forventes, at du og din familie har et værelse med seng og sengetøj klar, når barnet flytter ind. Der kan i forbindelse med etableringen af et plejebarn forekomme ekstra udgifter, som efter aftale med kommunen kan blive dækket. Genstande skaffet under etableringen bliver generelt betragtet som barnets.