Spring til indhold

Sund psykisk udvikling

Få mere info om styrket følelsesmæssige bånd til dit barn.

For alle er det en stor omvæltning at få et barn. I den første tid efter fødslen er det almindeligt at føle sig sårbar, usikker og svingende i humøret. Forældreskabet åbner både for nye glæder og for nye bekymringer, som I måske ikke har kendt til før.

 

Efter fødslen styrkes de følelsesmæssige bånd, der allerede er skabt under graviditeten. For nogle tager det lidt længere tid at knytte sig helt til barnet. Det er helt normalt, så bliv ikke forskrækket, hvis de stærke følelser lader vente på sig.

Alle forældre ønsker det bedste for deres barn, og som forældre til et spædbarn skal man i starten lære at læse barnets signaler. Her bruger barnet gråd til at fortælle om sine behov. For nogle forældre kan det dog være svært at rumme, når barnet græder, fordi gråden vækker alarmberedskabet og fortæller, at du skal gøre noget.

De fleste forældre tilstræber, at barnet skal være glad hele tiden, hvilket kan skabe et unødigt pres, da ingen (naturligvis) kan forstå og imødekomme barnets behov hele tiden. Det er dog hverken farligt eller uhensigtsmæssigt for barnet at græde, så længe han eller hun er sammen med en omsorgsfuld forælder.

Er jeg en god nok forælder?

Babyens gråd og svære følelser.

Sund psykisk udvikling hos børn - til forældre.

 

Sund psykisk udvikling