Spring til indhold

Pleje af dit barn

Her på siden har vi samlet forskellige informationer om, hvordan du bedst plejer dit barn.

Hud- og neglepleje:

Arp:

Arp er grå/brunlige og fedtede skæl i hovedbunden. Arp kan forebygges ved dagligt at rede barnet med en tættekam. Hvis der først er kommet arp, skal det fjernes med olie, som kan løsne skællene. Lad olien sidde nogle timer og red da barnet med tættekammen, så skællene fjernes.

Behandlingen gentages dagen efter, hvis I ikke får det hele væk på en gang. Nogle børn får også arp i panden og ned i øjenbrynene. Det behandles også med olie og nulres væk fx med en stofble.


Neglepleje:

De første dage er barnets negle så bløde, at de kan nulres korte. Efterfølgende skal de klippes med en lille saks. Klip neglene lige over. Brug evt. en sandfil til at afrunde skarpe hjørner, der kan rive barnet.


Bad:

Det er ikke nødvendigt at bade barnet hver dag eller vaske det over hele kroppen, da det kan udtørre den sarte babyhud. Det anbefales at bade barnet 1-2 gange om ugen.


Læs mere om pleje, pasning og stimulering af dit barn her.


Hormonknopper:

Barnet er påvirket af hormoner fra tilværelsen som foster, og påvirkningen fortsætter, hvis mor ammer. Denne påvirkning kan give anledning til hormonknopper hos barnet. Hormonknopper er som regel harmløse og forsvinder af sig selv, så man behøver ikke at gøre noget.

 

 


Bøvs og gylp:

Barnet kan sluge luft, når det ammes eller får flaske. For nogle børn kan det give maveuro, eller barnet kan gylpe mælken op igen, hvis luften ikke kommer op. Det er meget forskelligt, hvor meget børn bøvser. Du kan blive inspireret af disse bøvsestillinger, eller prøve dig frem for at finde ud af, hvad der er naturligt for dig.


Bøvs og gulp

 


Tandpleje

Barnets første tand bryder frem i 4. - 12. levemåned. Barnet kan i den forbindelse få hævelser på gummerne og øget savlen. Enkelte børn får desuden nedsat modstandskraft, der kan betyde, at barnet også får lidt feber og evt. rød numse. Barnet kan have glæde af noget at bide i, såsom legetøj eller bidering. Bedøvende salve eller lignende frarådes, da barnet vil synke medicinen med risiko for, at svælget bedøves.

Find råd og vejledning om børns tænder.


Tandbørstning på de allermindste.