Spring til indhold

Gæstekok

Gæstekokke i Odense Kommune giver måltidsoplevelser og madglæde til borgere på byens plejehjem.

 

Mindeværdige måltider

Gæstekok er en måltidsindsats, hvor der kommer gæstekokke ud på hvert enkelt plejehjem og laver mad til beboerne lokalt på afdelingerne. Maden laves fra naturligvis fra bunden af friske og gode råvarer.

Med Gæstekok-indsatsen ønsker vi at skabe stjernestunder, hvor der kræses for beboerne. Der snittes, skæres, koges og brases i flere timer, så beboerne får en helstøbt måltidsoplevelse på plejehjemmet.

Gæstekokkene skaber måltider, der dufter af noget af noget velkendt, og som sætter gang i minderne - måltider hvor mennesker mødes og er sammen om en gode oplevelser.

”Der er ingen tvivl om, at vores besøg giver hverdagen lidt kolorit for beboerne. De vil gerne snakke og hjælpe med det, de kan, og så kan de rigtig godt lide at få en smagsprøve eller to undervejs. Nogle gange føler jeg mig helt som en tv-kok. Det er meget sjovt”.

 

Mad der forkæler

Menuen består altid af to retter: forret og hovedret eller hovedret og dessert. Plejehjemmene bestiller selv maden via Byens Køkkens online bestillingsplatform VoresMenu. Den enkelte afdeling bestemmer altså selv, hvor mange retter de vil bestille. Vi opfordrer dog til, at begge retter serveres, da Gæstekok handler om forkælelse, oplevelser og madglæde.