Spring til indhold

Robot and Science festilval

Her kan du finde opskriften på årets smagsprøve fra Byens Køkken

I år sætter Byens Køkken fokus på, hvordan de valg du træffer ved køledisken i supermarkedet, kan være med til at værne om klodens klima og sikre en bæredygtig fremtid for de kommende generationer.

 

Der bliver talt meget om, at der skal spares på kødet. Og det er rigtigt: vi skal have mange flere bælgfrugter og meget mindre kød på de danske tallerkner. Men vidste du, at det også har enorm stor betydning, hvilke kødtyper du vælger, når du handler kød? Eksempelvis udleder hakket oksekød ca 12 gange så meget CO2e som hakket svinekød - og i mange retter kan du sagtens erstatte det hakkede oksekød med svinekød.

 

Årets smagsprøve er tacos med romescosauce og krydret svinekød - og vores opskrift på romescosauce og vores krydderblanding til mexicansk inspireret svinekød, kan du  se her: 

 

OPSKRIFT KOMMER

 

Hvis du er nysgerrig på forskellige fødevares CO2e udledning, kan du kan læse mere i den store klimadatabase, ved at trykke her