Spring til indhold

Køkkenhygiejne og levnedsmidler

Om køkkenhygiejne og levnedsmidler

Kvinde der laver mad i køkken

Køkkenet anses som fødevarevirksomhed

Køkkener i leve – bomiljøer/botilbud og daginstitutioner opfattes ikke som private hjem, men som "fødevarevirksomheder".
Derfor er køkkener, hvor der i større eller mindre omfang laves mad til brugere/beboere, omfattet af fødevarelovgivningen og skal leve op til gældende regler. 

Se mere i vejledning fra Fødevarestyrelsen om privatsfære og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen her. - Her kan du også finde information vedrørende start og drift af fødevarevirksomhed.


Det er Odense Kommune (lederen af institutionen/tilbuddet), der er ansvarlig for, at indretning og drift af køkkenet lever op til gældende lovgivning.

 

Håndhygiejne

Læs også Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. drikkevand i Sundhedsplejens nyhedsbreve til daginstitutioner og dagplejere her

Information

På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du genveje til lovgivning på hygiejneområdet. Du kan blandt andet læse om:

På siden finder du også links til information og lovstof på andre hygiejneområder. Gå til Fødevarestyrelsens hjemmeside her.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du kontakte Fødevareregion Øst Lokalafdeling Odense

Tlf.: 72 27 69 00 eller 72 27 58 01

 

Du kan også finde mere information og vejledning på Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
- Vær opmærksom på, at du selv skal bruge søgefunktionen inde på denne side.

Gå tilbage:

Odense Kommune
  • Flakhaven 2
  • 5000 Odense C
  • CVR-nummer: 35209115
  • Telefon: 66 13 13 72
Link til forside