Spring til indhold
Nyhed

21,1 millioner til hjemmeplejen i Odense

31-10-2017

I dag vedtog Ældre- og Handicapudvalget i Odense at investere 21,1 millioner i kommunens udkørende hjemmeplejegrupper. Pengene vil gå direkte til at ansætte op mod 50 sygeplejersker, terapeuter, social- og sundhedsassistenter og pædagoger i hjemmeplejen.

I forbindelse med budget 2018 bliver der prioriteret midler til de udkørende hjemmeplejegrupper. Midlerne vil gå til at skabe endnu bedre forudsætninger for, at de udkørende hjemmeplejegruppe kan levere en styrket rehabiliteringsindsats med fokus på værdighed, selvstændighed og livskvalitet. 

- Vi investerer kraftigt i hjemmeplejen, fordi behovet er stort, og fordi vi gerne vil styrke den borgernære velfærd. Vores hjemmepleje yder hver dag en fantastisk indsats med flere tusinde daglige besøg rundt omkring i byen. Men der løbes også urimeligt stærkt i perioder, og det er ikke holdbart i længden. Hvis vi vil have en god og værdig ældrepleje, så kræver det ganske enkelt flere hænder. Det kommer der nu, siger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL)

I alt vil der blive ansat op mod 50 sygeplejersker, terapeuter, social- og sundhedsassistenter og pædagoger i hjemmeplejen. Pengene kommer fra skattestigningen på 0,3%, der blev vedtaget med budget 2018. Brian Skov Nielsen uddyber:

- Den fælles velfærd har lidt længe nok. Velfærdsprocenten var vendepunktet, og nu genopbygger vi den fælles velfærd. Vi er langt fra i mål, men det her er et godt skridt på vejen. 

Flere penge til psykisk sårbare

Det blev også vedtaget, at styrke indsatsen i forhold til psykisk sårbare med 2,1 mio. kroner. Konkret vil der blive ansat 4-5 socialfaglige medarbejdere, der skal opsøge og motivere psykisk sårbare borgere, som har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

- Vi har desværre en gruppe borgere, som har meget store økonomiske eller sociale vanskeligheder, og som vi normalt har svært ved at nå. Men ved at styrke den opsøgende indsats kan vi bedre finde disse borgere, og hjælpe dem til et bedre liv, med sociale fællesskaber, bedre sundhed og færre bekymringer. Det er nogle af samfundets allersvageste borgere, som vi nu giver en tiltrængt hjælpende hånd, siger rådmand Brian Skov Nielsen.

Indsatsen har til formål at få skabt kontakt til disse borgere og få motiveret dem til bl.a. at få skabt orden i økonomien, bolig, kontakt til omverdenen og til relevante sundhedsmæssige og sociale indsatser. Tiltaget er især målrettet sindslidende eller psykisk sårbare ældre og handicappede.

Kontaktinformation

Ældre- og Handicaprådmand, Brian Skov Nielsen, tlf: 3060 4344