Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune åbner MåltidsAkademiet

25-03-2015

Måltidets vigtige rolle i hverdagsrehabiliteringen

Odense Kommune er kendt i Danmark og Norden som én af de kommuner, der arbejder mest systematisk med hverdagsrehabilitering. Nu er kommunen blandt de første til også målrettet at arbejde med måltidet som en naturlig del af den rehabiliterende indsats.

 

Alle medarbejdere, der arbejder tæt på borgerne i hverdagen, bliver tilbudt et kompetenceløft, som gør dem i stand til at arbejde med mad, måltider og ernæring som en del af rehabiliteringen.

 

”Et godt måltid skaber livskvalitet, og giver energi til at klare hverdagens udfordringer. Derfor er det vigtigt, at oplevelserne omkring måltiderne stimulerer til, at den ældre borger eller borgeren med et handicap har lyst til at spise. At måltidet – hele vejen rundt – er en god, sanselig oplevelse, og det er den vores personale skal rustes til at skabe,” siger Gitte Breum, projektchef for Mad og Måltider i Odense Kommune.

 

Offentlig-privat partnerskab

MåltidsAkademiet er udviklet i et partnerskab mellem Odense Kommune og Public Intelligence, og kommer fysisk til at ligge i Institut for Hverdagsteknologi på Billedskærervej 15, som drives af konsulentfirmaet Public Intelligence. Odense Kommune og Public Intelligence har i samarbejde udviklede de fysiske rammer og de forløb, der skal understøtte kompetenceudviklingen og den praktiske træning inden for måltid og rehabilitering.

 

”Vi er glade for og stolte af, at MåltidsAkademiet nu bliver en del af Institut for Hverdagsteknologi. Vi er i gang med at skabe et institut, hvor vi sammen med vores kommunale kunder skaber innovation, ny viden og tæt-på-praksis træning inden for fremtidens velfærd,” siger Maja Gro Lilsig, direktør og partner

 

Partnerskabet giver mulighed for, at også andre kommuner kan benytte rammerne og læringskoncepterne i MåltidsAkademiet. Det skal foregå ved, at kommunerne kan købe kompetenceudviklingsforløb hos Public Intelligence baseret på Odense Kommunes viden og erfaring inden for området.

 

Maja Gro Lilsig uddyber:”Vi vil gerne anerkende den værdi, der ligger i, for os som lokal virksomhed med vækstambitioner, at vores hjemkommune i den grad er på forkant, når det gælder kommunal velfærdsinnovation og samtidig ser mulighederne i at samarbejde på nye måder med erhvervslivet. Vi glæder os meget til at gennemføre de første forløb sammen med andre kommuner, og vi føler, vi sammen med Mad og Måltider i Odense Kommune har udviklet et koncept, der virkelig kan komme til at skabe bedre velfærd for en masse borgere i hele Danmark.”

 

Velkommen til åbningsreception

Mad og Måltider og Public Intelligence inviterer pressen til at deltage i åbningsreception i MåltidsAkademiet fredag den 27. marts kl. 12.00-15.00, hvor også Rådmand Per Berga vil deltage.

 

Programmet på åbningsdagen er:

 

  • MåltidsAkademiet - et samarbejde mellem Public Intelligence og Mad og Måltider Odense Kommune – ved Helene Bækmark, Adm. Direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen og Peter Julius, Partner i Public Intelligence
  • Officiel Åbning af MåltidsAkademiet – ved Per Berga, Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen
  • Mad, Måltider og Ernæring på tværs af fagligheder – ved Jan Lindegaard, Chef for Ældre og Handicap Vest
  • Suppe og Smagebar
  • Et godt Måltid er mere end sund og god mad – ved Jan Krag Jacobsen, Adjungeret professor ved RUC
  • Der findes ingen sandere kærlighed end kærlighed til mad – ved Lilly Jensen, Socialstyrelsen
  • Måltidstænketankens arbejde - hvad betyder det for kommuner – ved Judith Kyst, Direktør for Madkulturen

 

Deltagerne ved åbningsreceptionen er politikere, ledere og medarbejdere fra Odense Kommune, herunder Måltidsiværksætterne – en gruppe af medarbejdere, der har en særlig ambassadørfunktion i relation til Odense Kommunes indsatser omkring mad og måltider. Desuden er inviteret repræsentanter og samarbejdspartnere fra andre kommuner samt faglige organisationer og interesseorganisationer.