Spring til indhold
Nyhed

Sæt røgalarmer op hos ældre familiemedlemmer

23-11-2012

Pressemeddelelse fra Brandbevægelsen og Odense Brandvæsen:

Den 28. november 2012 kl. 10:00 besøger Rådmand Jane Jegind (V) fra Ældre- og Handicapforvaltningen fru Aase Nielsen i Odense V og giver en hjælpende hånd med at få røgalarmen på plads i boligen.

Besøget er starten på Brandbevægelsens landsdækkende kampagne, som især fokuserer på ældre menneskers behov for en røgalarm i hjemmet. Den kan være en investering for livet.

Vi vil gerne passe ekstra godt på vores ældre familiemedlemmer. I gennemsnit omkommer 70 mennesker i brand hvert år.

En uforholdsmæssigt stor del er over 67 år: Ældre er markant mere udsatte i forhold til brand end yngre, og de er samtidig den befolkningsgruppe, der har færrest røgalarmer i hjemmet. De magter nemlig ikke selv at sætte dem op.

BrandBevægelsen målretter derfor indsatsen mod de yngre, som er de mest nærliggende til at hjælpe deres farmor, mormor, tante eller onkel med at købe og sætte en røgalarm op.

Opfordringen lyder: Besøg dit bygge-eller supermarked, spendér en flad 50’er på røgalarmen og sæt den op hos farmor. Du bliver dagens helt.

Mere information

Kampagnen gennemføres i hele landet i uge 48, og sideløbende vil BrandBevægelsen sørge for, at der opsættes røgalarmer hos ældre i udvalgte kommuner. Kampagnen støttes af TrygFonden.

Læs om kampagnen og hent materialer på redfarmor.dk. Billeder kan frit anvendes i forbindelse med kampagnen.

Fakta:

  • Ved 82 procent af dødsbrandene i Danmark er der ingen røgalarm i boligen.
  • 600.000 boliger i Danmark har ingen røgalarm.
  • Rygning er den mest almindelige årsag til dødsbrande.
  • Røgen vækker ikke den sovende – det gør røgalarmen.
  • Køb en CE-mærket røgalarm, sæt den i loftet midt i rummet og afprøv testknappen regelmæssigt og altid, når du har været hjemmefra i mere end en uge.

    BrandBevægelsen er et frivilligt samarbejde mellem private og offentlige organisationer, som arbejder på at nedbringe antallet af brandulykker og gøre danskerne bevidste om risikoen ved brand.

Kontaktinformation:

Mads Dalgaard, afdelingsleder for Forebyggende Afdeling, tlf. 23 62 39 45, mda@odense.dk

BrandBevægelsen på 36 34 89 97, brandbevaegelsen.dk