Spring til indhold
Nyhed

Nyt sundhedshus skal give mere tid til småbørnsfamilierne

07-10-2009

Kommunens sundhedsplejersker vil fremover bruge mindre tid på transport mellem hjemmebesøg hos familier,

der kan modtage råd og vejledning i et sundhedshus og mere tid på småbørnsfamilier med behov for ekstra støtte


Det er idéen bag det nye sundhedshus i Slotsgade 5, der åbner dørene for nybagte børnefamilier i centrum den 9. oktober 2009.

Fremover får flertallet af børnefamilierne i centrum som udgangspunkt kun ét hjemmebesøg af sundhedsplejersken. Herefter tilbydes familien at fortsætte kontakten i et lokalt placeret sundhedshus. I børnefamilier med behov for ekstra støtte tager sundhedsplejerskerne fortsat på flere hjemmebesøg. Oveni disse besøg vil familierne også kunne benytte sundhedshuset. Derved bliver den samlede indsats langt bredere end tidligere.


Baggrunden for det nye sundhedshus er en undersøgelse der viser, at småbørnsfamilier gerne vil modtage sundhedsplejerskens ydelser i et sundhedshus i stedet for derhjemme. Betingelserne er blot, at sundhedshuset ligger i nærheden af hjemmet og at sundhedsplejersken kommer på ét hjemmebesøg i starten af forløbet.


Sundhedshuset kommer også til at have ergo- og fysioterapeuter, der giver råd og vejledning til småbørnsfamilier. I sundhedshuset vil der være både individuelle og gruppebaserede aktiviteter som f.eks. motorikværksted for en gruppe af børn med brug for en indsats i forhold til deres sansemotoriske udvikling og sundhedsplejekonsultation med udgangspunkt i understøttelse af barnets trivsel i den enkelte familie.


Hos den ansvarlige rådmand Jane Jegind er der stor begejstring for projektet:

- Vi skal blive bedre til at omfordele de penge der allerede er i kommunen, så de bruges mest optimalt. Sundhedshuset er et eksempel på, hvordan vi kan frigive ressourcer ved at gøre tingene en smule anderledes end vi plejer. Borgerne vil ikke nødvendigvis få mindre end i dag, men blot på en anden måde. Det vil give os mulighed for at fokusere endnu mere på de børn og familier, som har behov for ekstra støtte, siger rådmand Jane Jegind.


En af de helt store fordele ved omlægningen af en stor del af hjemmebesøgene er, at sundhedsplejerskerne blandt andet sparer tid på transport og i stedet bruger den på de familier med behov for ekstra støtte.

I første omgang er der tale om et pilotprojekt i en afgrænset del af byen. Den løbende evaluering skal siden hen vise om projektet skal udbredes til resten af byen.


For yderligere oplysninger, kontakt:


Børn- og Ungerådmand Jane Jegind, tlf. 65 51 50 00 / 20 91 10 31, Mail: jmj@odense.dk

Funktionschef Lars Urban Rasmussen, tlf. 65 51 56 00 / 51 49 04 28, Mail: lura@odense.dk

Projektleder Anne Grethe Helmer-Hansen, tlf. 65 51 56 03 / 21 37 42 54, Mail: angh@odense.dk