Spring til indhold

Dilemmarejse til Tweens-familier

En Dilemmarejse giver familier mulighed for at drøfte livet online.

Dilemmarejsen er en digital samtale-starter til familien, der har fokus på en sund og velovervejet adfærd i forhold til det digitale liv. Dilemmarejsen har været afholdt, men meget snart kan du tage på rejsen endnu engang eller prøve den for første gang.

Hold dig opdateret om, hvornår næste rejse går i gang, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Når I deltager i Dilemmarejsen, får I mulighed for at drøfte online-livet sammen med jeres børn og/eller unge. Dilemmarejsen består bl.a. af en række videoer, der er spillet af 4. klasser. De viser de udfordringer, børnene står over for i deres hverdag online.

 

Baggrundsmateriale til dilemmaerne

Her finder I baggrundsmaterialet til hvert dilemma. Informationerne hjælper jer som forældre til at forstå dilemmaerne bedre. Der ligger også forslag til spørgsmål, I kan stille under samtalen samt gode råd.

Det er en god idé at læse det, inden I starter, så I er godt klædt på til at løse dilemmaerne med jeres barn eller ung.

 

Dilemma #1: Mor, det er jo hemmeligt

Dilemma #2: Hævnen i Minecraft

Dilemma #3: Alt mit look er væk!!

 

Reglerne for dilemmarejsen

1. Vælg en dilemma-kaptajn - gerne et af børnene eller en ung. Dilemmakaptajnen skal:

  • læse dilemmaerne op
  • sørge for, at alle har forstået, hvad filmen går ud på (børnene skal nok bruge lidt tid på at forklare forældrene, hvad filmen handler om)
  • klikke sig videre på rejsen
  • overholde tiden
  • generelt holde god ro og orden.

 

2. Vær åben og nysgerrig, når I taler om dilemmaerne.

 

3. Efter hvert dilemma er talt godt igennem, laver I i fællesskab en familieaftale for, hvordan I vil håndtere dilemmaet næste gang, I møder det i jeres hverdagsliv.
Når I er færdige med alle 3 dilemmaer, kan I udskrive den samlede familieaftale og hænge den et synligt sted i hjemmet, fx på køleskabet. Så hænger den et sted, hvor I ofte bliver mindet om, hvad I har talt om - og hvor det er tydeligt, hvad I har aftalt. Måske er det en idé for jer, at I alle underskriver aftalen.

Hvis I ikke har en printer, kan I naturligvis blot skrive aftalerne ned på et stykke papir. Det vigtige er bare, at familieaftalen er placeret et synligt sted i hjemmet, så I bliver mindet om den.

 

Her er de input vi fik fra jer til forældrekonferencen i maj 2021

 

Har I spørgsmål, er I velkommen til at skrive til Eva Maria Knudsen på mail: emkn@odense.dk