Spring til indhold

Dilemmarejse til Tweens-familier

En Dilemmarejse giver familier mulighed for at drøfte livet online.

Dilemmarejsen er en digital samtale-starter til familien, der har fokus på en sund og velovervejet adfærd i forhold til det digitale liv.

Når I deltager i Dilemmarejsen, får I mulighed for at drøfte online-livet sammen med jeres børn og/eller unge. Dilemmarejsen består bl.a. af en række videoer, der er spillet af 4. klasser. De viser de udfordringer, børnene står over for i deres hverdag online.

 

Baggrundsmateriale til dilemmaerne

Her finder I baggrundsmaterialet til hvert dilemma. Informationerne hjælper jer som forældre til at forstå dilemmaerne bedre. Der ligger også forslag til spørgsmål, I kan stille under samtalen samt gode råd.

Det er en god idé at læse det, inden I starter, så I er godt klædt på til at løse dilemmaerne med jeres barn eller ung.

 

Dilemma #1: Mor, det er jo hemmeligt

Dilemma #2: Hævnen i Minecraft

Dilemma #3: Alt mit look er væk!!

 

Reglerne for dilemmarejsen

1. Vælg en dilemma-kaptajn - gerne et af børnene eller en ung. Dilemmakaptajnen skal:

  • læse dilemmaerne op
  • sørge for, at alle har forstået, hvad filmen går ud på (børnene skal nok bruge lidt tid på at forklare forældrene, hvad filmen handler om)
  • klikke sig videre på rejsen
  • overholde tiden
  • generelt holde god ro og orden.

 

2. Vær åben og nysgerrig, når I taler om dilemmaerne.

 

3. Efter hvert dilemma er talt godt igennem, laver I i fællesskab en familieaftale for, hvordan I vil håndtere dilemmaet næste gang, I møder det i jeres hverdagsliv.
Når I er færdige med alle 3 dilemmaer, kan I udskrive den samlede familieaftale og hænge den et synligt sted i hjemmet, fx på køleskabet. Så hænger den et sted, hvor I ofte bliver mindet om, hvad I har talt om - og hvor det er tydeligt, hvad I har aftalt. Måske er det en idé for jer, at I alle underskriver aftalen.

Hvis I ikke har en printer, kan I naturligvis blot skrive aftalerne ned på et stykke papir. Det vigtige er bare, at familieaftalen er placeret et synligt sted i hjemmet, så I bliver mindet om den.

 

Her er de input vi fik fra jer til forældrekonferencen i maj 2021

 

Har I spørgsmål, er I velkommen til at skrive til Eva Maria Knudsen på mail: emkn@odense.dk