Spring til indhold
Nyhed

Her er de nominerede til årets Ildsjælepris

14-09-2019

Den 27. september 2019 hædrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde ved den årlige FrivilligGalla. Mange indstillinger fra offentligheden er nu blevet til tre nominerede.

Vinder af Ildsjæleprisen 2018 - Vollsmose Boxing

For 13. gang uddeler Odense Kommune Ildsjæleprisen til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for de socialt udsatte og sårbare i Odense.
 
De nominerede til Ildsjæleprisen er:
 
1. Bydelssøstre
 
Kontaktperson: Maja Bach Løvstrup, mhl@vollsmose.dk, 23 25 07 05.
 
Hjemmeside: https://www.vollsmose.dk/tryghed-og-trivsel/bydelssoestre/
 
2. Røde Kors - Værket
 
Kontaktperson: Kirsten Andersen, odense.vaerket@rodekors.dk, 60 78 44 07.
 
Hjemmeside: https://www.rodekors.dk/vores-arbejde/socialt-arbejde/brug-hjaelp/vaerket-netvaerk-voksne 
 
3. Peer to Peer Odense
 
Kontaktperson: Camilla Hviid, cahv@odense.dk, 51 16 96 65 eller 28 74 48 44.
 
Hjemmeside: http://www.peertopeerodense.dk/
 
Fest og hyldest
Prisuddelingen finder sted til den store FrivilligGalla d. 27. september på Musikhuset Posten i Odense. FrivilligGalla er de frivillige foreningers egen festaften arrangeret af foreningerne selv.
 
Foruden selve Ildsjæleprisen uddeles også fire øvrige priser: Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen.
 
Selve Ildsjæleprisen bliver overrakt af borgmester Peter Rahbæk Juhl. De fire andre priser overrækkes af Odenses rådmænd: Jane Jegind, Susanne Crawley Larsen, Søren Windell og Brian Dybro.
 
- Jeg er rigtig glad for igen i år at få lov til at overrække prisen til årets ildsjæl. Odense er fyldt med frivillige kræfter, der brænder for det, de laver, og som virkelig gør en forskel for menneskerne i vores by. Derfor skal vi som by være gode til at bakke op om vores mange ildsjæle, så de trives og kan arbejde for deres sag. Fællesskabet ved at være frivillig er usammenligneligt og er en stor styrke for mange, mange mennesker, siger Peter Rahbæk Juel.
 
By- og Kulturrådmand Jane Jegind skal uddele prisen Kickstarteren, som belønner nytænkning og iværksætterånd:
 
- Jeg er glad for at skulle uddele Kickstarteren i år. Vi har brug for nytænkning og iværksætterånd i vores foreningsliv. Det er med til at inspirere os alle, når der kommer nye tanker og løsninger på bordet, og det trækker folk med, så vi får et endnu stærkere frivillige miljø i Odense. Det glæder jeg mig til at anerkende.
 
Hos Beskæftigelses- og Socialforvaltningen ser man også frem til at fejre det frivillige sociale arbejde.
 
- Der er rigtig mange frivillige i Odense, der fortjener en hyldest for deres hårde arbejde og ikke mindst deres vedholdenhed, når det kommer til at gøre en forskel for nogle af de odenseanere, der har brug for en hjælpende hånd eller en skulder at læne sig opad. Jeg er meget imponeret over mennesker, der bliver ved med at kæmpe for deres hjertesag og for deres medmennesker. Så derfor glæder jeg mig rigtig meget til at overrække Stjernen til en person, der i rigtig mange år har kæmpet for, at de socialt udsatte ikke bliver overset, siger rådmand Brian Dybro.
 
I år uddeler Odense Kommune en ny pris - nemlig Den Bæredygtige. Den uddeles af Ældre- og Handicaprådmand Søren Windell og sætter fokus på bæredygtighed i bred forstand - både i forhold til udnyttelse af miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer.
 
- Bæredygtighed handler ikke kun om miljø og natur. Det handler også om at skabe relationer i fællesskaber, hvor mennesker bidrager til deres egen og andres livskvalitet. Med Den Bæredygtige hylder vi en frivillig sociale forening, der formår at arbejde med den brede vifte af bæredygtighed, siger Søren Windell.
 
Endelig uddeler Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen Holdspillerprisen:
 
- Gode holdspillere kan se muligheder og lave løsninger, der er gode for andre end sig selv. Det er sammen med andre, at vi bliver klar over, hvordan og med hvad vi bidrager til det fælles, men også hvornår vi selv behøver andre. Derfor glæder jeg mig til at uddele en pris, der netop handler om, hvordan man i fællesskabet gør mere, end man kan alene, siger Susanne Crawley Larsen.
 
Kultur-, sports- og erhvervsliv bakker op om Ildsjælepriserne
Vinderne af priserne løber ikke kun med æren, men også med et økonomisk skulderklap. Ildsjæleprisvinderen modtager overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2019. De øvrige priser bliver også hædret med mere end æren. Cityforeningen sponsorerer tre gange 5.000 kroner til vinderne af priserne Kickstarteren, Holdspilleren og Den Bæredygtige, mens vinderen af Stjernen - en ærespris til en enkelt person - får billetter til flere af byens sports- og kulturoplevelser.

Fakta
Odense Kommune har siden 2007 uddelt Ildsjæleprisen til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for de socialt udsatte og sårbare i Odense. Siden 2017 har prisuddelingen også indeholdt fire underpriser, der hylder forskellige aspekter af det frivillige sociale område:

  • Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Priserne uddeles som en del af det årlige FrivilligGalla, der er de frivillige sociale foreningers egen festaften. FrivilligGalla arrangeres af Frivilligcenter Odense og en række foreninger. Odense Kommunes Center for Civilsamfund står for koordineringen mellem uddelingen af de fem priser og FrivilligGalla.
 
Odense Kommune har i år modtaget over 80 indstillinger til de fem forskellige priser. 
 
Læs mere om FrivilligGalla.
 
Læs mere om Ildsjælepriserne.

Kontaktinformation

Christina Hundahl, leder af Center for Civilsamfund i Odense Kommune. Tlf. 65 51 20 24
 
For praktisk information
Sigrid Bolet, frivillighedskonsulent i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Tlf. 51 17 22 56