Spring til indhold
Nyhed

Stor interesse for innovationskonkurrence i Odense

01-09-2017

675 elever fra Odenses 8. klasser dyster næste uge om prisen for den bedste løsning på nogle af de udfordringer, Odense står overfor i fremtiden. Interessen for "Vores By Vores Løsninger" har været så stor, at der i år er omkring dobbelt så mange med som i 2016. 
 

Affald, grønne byrum, letbanen, klima og jord. Det er overskrifterne på de fem udfordringer, Odense Kommune næste uge spørger byens 8. klasser om hjælp til at løse. Konkurrencen "Vores By Vores Løsninger" løber af stablen den 4.-8. september med finale på DOK5000 den 12. september. Og holdet med den bedste idé vinder 10.000 kr. og får mulighed for at se deres løsning blive realiseret. 
 
Den store interesse for konkurrencen bringer det helt store smil frem hos børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen (R):
 
- Odenses børn vokser op i en by med nogle af landets mest banebrydende virksomheder. Vi har derfor alle muligheder for, at Odenses børn kan blive særligt dygtige til det som fremtiden kalder på - og det forpligter. Vi har allerede skrevet os ind i fremtiden, men hvis vi vil fastholde vores førerposition, så skal vi uddanne Odenses fremtidige arbejdskraft og give vores børn dét som fremtidens arbejdsmarked kalder på. Det er netop, hvad" Vores By Vores Løsninger" er med til at gøre. Konkurrencen sætter fremtidens løsninger på skoleskemaet, og jeg har stor respekt for, at vores unge på den måde tager medansvar for den by, de forhåbentlig skal tilbringe deres fremtid i, siger Susanne Crawley Larsen (R). 
 
Udover pengepræmien til førstepladsen uddeler Odenses fælles elevråd for første gang i år prisen for den ide, der giver mest værdi for andre. 


Innovative idéer i centrum
I 2016 vandt Tingkærskolens 8. årgang '"Vores By Vores Løsninger". De vandt med en god idé til: "Hvordan Odense bliver Danmarks grønneste storby?" 


Vindergruppen kom på idéen: "Grønne vægge", som var en husgavl, der skulle tilplantes med grønne planter. Odenses By- og Kulturforvaltning arbejder på at finde en gavl i midtbyen, der er egnet til formålet.


Udover dommerpanelets overordnede pris for den bedste idé blev flere af de bedste projekter sidste år inviteret til at præsentere deres idéer for By- og Kulturforvaltningen. Sidste år pitchede blandt andet Højmeskolen med idéen om en sansehave til patienterne på det nye OUH, og Jane Jegind (V), der er by- og kulturrådmand ser frem til de unges gode idéer til løsninger: 
 
- Det var rigtig spændende at følge med i "Vores By Vores Løsninger" sidste år, og jeg er sikker på, at det vil gentage sig i år. Vi fik gode og kreative idéer fra eleverne, og jeg kan huske, at både jeg og embedsmændene var oprigtigt imponeret over indsatsen. Det viser, at Odense har dygtige elever, som er engagerede i byens udvikling, og det skal vi være stolte af, for Odense har brug for deres energi og idéer, siger Jane Jegind (V).

Projektuge venter
Men før vinderne kan kåres, venter en uge med masser af gang i den ude på de deltagende skoler. 


I løbet af ugen vil eleverne både være på deres skoler, rundt omkring i byen og mange vil måske også lægge vejen forbi Halmhuset, hvor de kan få råd og vejledning til deres ideudvikling. 


De fem udfordringer, de unge skal dyste om at finde løsninger på er:


Case 1: Affald - Hvordan kan vi få folk til at hjælpe med at gøre Odense til en renere by?
Case 2: Letbane - Hvordan kan en kampagne få forskellige målgrupper til at benytte Odense Letbane 2020?
Case 3: Grønne Byrum - Hvordan bliver Odense Danmarks grønneste storby?
Case 4: Klima - Hvordan kan vi bruge regnvandet på nye måder, så Odense bliver klar til fremtidens klima?
Case 5: Jord - Hvordan kan vi bruge den overskydende jord fra byggeprojekter til gavn for byens borgere?

Kontaktinformation

Rådmand Susanne Crawley Larsen (R), Børn- og Ungeforvaltningen, mobil 3060 4419
Rådmand Jane Jegind (V), By- og Kulturforvaltningen, mobil 2091 1031
Konsulent Charlotte Lyhne, Børn- og Ungeforvaltningen, mobil 3012 1653