Spring til indhold
Nyhed

Tæt samarbejde mellem fodboldklubber og kommune sikrer ny bane

01-07-2015

Tirsdag den 23. juni forsvandt bolde og fodboldspillere fra opvisningsbanen på Kilderground – hjemsted for Kildemosen Boldklub. Men ikke nok med det – hele græstæppet blev høvlet af, så banen kunne få en gennemgribende renovering.

 

Det er et tæt samarbejde mellem By- og Kulturforvaltning, Odense Boldklub og Kildemosen Boldklub, der har gjort banerenoveringen mulig. Et samarbejde, der giver fordele for alle parter.

 

Odense Boldklub har gennem flere år haft stort pres på deres baner på en af stor ungdomsafdeling. Derfor har det været nødvendigt med alternative løsninger, hvilket er baggrunden for samarbejdet mellem OB og Kildemosen Boldklub. Aftalen betyder, at OB’s bedste U17 og U19-hold kan benytte opvisningsbanen dagligt, men det betyder naturligvis et større slid på banen.

 

Derfor har By- og Kulturforvaltningen, OB og KB i fællesskab fundet midler og arbejdskraft til en gennemgribende renovering.

 

Tæt samarbejde mellem klubberne

Mens Odense Kommune således finansiere renoveringen, afholder OB alle udgifter til efterfølgende daglig vanding og tilsyn. Desuden skal Superligaklubben levere maskiner og mandetimer til en mindre renovering af Kildemosens bane 2, mens Kildemosen bidrager økonomisk med indkøb af materialer, frø, topdress og gødning.

 

- Her har vi et godt eksempel på de muligheder, der opstår, når vi løfter i flok. OB får en fornuftig løsning på deres pladsproblemer, og Kildemosen får en bane, der bliver plejet langt mere, end kommunen kan tilbyde. I denne situation er det fodboldklubber, der har sat sig sammen med os og fundet en god model, men det kan lade sig gøre på mange områder. Det handler om, at man selv vil bidrage, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Renoveringen er foretaget ved, at det eksisterende græstæppe blev høvlet af, før banen blev rettet op med laser, så den blev fuldstændig jævn. Metoden sikrede, at det eksisterende rodnet for græsset kunne bevares, før der blev fuldsået med en slidsstærk græssort, der efterfølgende skal topdresses og gødes.

 

På denne måde kan der spilles fodbold igen blot syv uger efter. Metoden har tidligere været brugt på flere Superligabaner i Danmark, men det er første gang, at den bliver brugt på Fyn. Det har kun været muligt at gennemføre renoveringen på Kildemosen, fordi OB allerede sidste sommer betalte og etablerede vandingsanlæg på banen.

 

- Jeg håber, at vi generelt vil se et mere tæt samarbejde mellem klubber, virksomheder og kommunen, fordi det styrker vores muligheder for at levere bedre løsninger. Det er i hvert fald tilladt at lade sig inspirere, og så tager vi altid gerne en dialog om mulighederne, siger Jane Jegind.

 

OB og Kildemosen Boldklub har samarbejdet gennem tre sæsoner, og klubberne indgår i et baneudvalg, der er i løbende dialog om banens brug og beskaffenhed.