Spring til indhold
Nyhed

Fynsk aspargesfrokost på Flakhaven

03-05-2010

Lørdag den 15. maj bliver Odense centrum for en kulinarisk oplevelse af de helt unikke. Det sker, når 18 fynske restauranter, 8 fynske bryggerier og 3 fynske aspargesavlere går sammen om at servere Fynsk Aspargesfrokost for 900 gæster på Flakhaven ved Odense Rådhus.

Det er restauratør Klavs Styrbæk, som har taget initiativ til den store gadefrokost: - Aspargesen er vores tema, fordi den er forårets mest udsøgte delikatesse, og fordi det måske ikke helt er gået op for alle, at den fynske asparges fuldt ud tåler sammenligning med de verdensberømte asparges fra Tyskland og Norditalien.

- På Fyn dyrker vi en perfekt asparges, vi har nogle exceptionelt dygtige kokke og en stærk koncentration af mikrobryggerier, og vi vil gerne vise, hvad Fyn kan præstere. Ved den Fynske Aspargesfrokost samler vi alle ingredienserne til en koncentreret smagsoplevelse.

Ingen stjerner - mange personligheder
Alle deltagere løfter projektet i samlet flok, og restauranterne har helt frit spil til at kreere en ret, der kan repræsentere deres forretning, omend under lidt mere primitive forhold end til hverdag. Initiativtagerne har samlet 18 af de største gastronomiske personligheder på Fyn, og menuen kan spænde fra molekylært køkken til sushi eller det mest danske smørrebrød.

For den symbolske pris af 75 kroner får man mulighed for at indtage den kulinariske specialitet aspargesen tilberedt af de ypperste restauranter og serveret med en stor øl fra et lokalt mikrobryggeri.

Fynsk Aspargesfrokost foregår lørdag den 15. maj kl. 12.00 og 13.15. Billetter kan købes hos Visit Odense på Odense Rådhus eller ved besøg hos en af de deltagende avlere, bryggerier eller restauranter. Ved hver af de to frokoster er der plads til 450 gæster, som vil indtage deres frokostret med asparges og en stor mikroøl stående og under fri himmel på Flakhaven. Arrangementet gennemføres uanset vejret.

Arrangementet er muliggjort via støtte fra Udvikling Odense og projektet Fynske Fødevarer samt sponsorbidrag fra De Forenede Dampvaskerier, Multiline og Den Danske Bank.

Yderligere oplysninger hos Styringsgruppen
Restauratør Klavs Styrbæk, Restaurant Kvægtorvet, tlf. 65 91 50 01, mobil 21 70 80 17
Per Holst, Udvikling Odense, tlf. 63 75 95 83
Aspargesavler Jacob Breinholt Jacobsen, Torup Bakkegård - 64 79 12 22
Bryggere Nicolai og Niels Rømer, Ørbæk Bryggeri - 65 63 21 11
Restauratør  Brian Madsen, Under Lindetræet - 66 12 92 86


Restauranter fra hele Fyn:
ENVY Lounge og Restaurant, Falsled Kro, Restaurant Fænøsund, GOMA, Kong Volmer, Restaurant Kvægtorvet, Under Lindetræet, Munkebo Kro, Restaurant No. 5, Oluf Bagers Gaard, Restaurant Rudolf Mathis, Sans & Samling, Sortebro Kro, Steensgaard Herregårdspension, Thaisen Hus, Torvet, Restaurant Skovbakken, Restaurant Østervemb


Fynske Bryggerier:
Bryggeriet Flakhaven, Bryggeriet Vestfyen, Indslev Bryggeri, Midfyns Bryghus, Refsvindinge Bryggeri, Rise Bryggeri, Stensbogaard Bryghus, Ørbæk Bryggeri

Lokale Aspargesavlere:
Knabegaarden, Torup Bakkegård og Orelund, Skyttegården