Spring til indhold
Nyhed

Skolefeer hjælper børn i familier med alkoholproblemer

15-05-2009

Når mor eller far drikker, er hverdagen usikker og uforudsigelig. Men så er det godt at have en ”skolefe”, der kan hjælpe med madpakken eller fortælle, hvorfor mor opfører sig underligt


170 ”Skolefeer”, ”skolealfer” og andre gode væsener fra hele landet flyver på mandag til Nyborg. Her inviterer Alkoholbehandlingen i Odense i samarbejde med Kerteminde Kommune til Danmarks første konference om, hvordan man i skoler og institutioner kan være med til at skabe orden i kaos for børn fra eksempelvis familier med alkoholproblemer.


Fra madpakker til fars død

Som skolefe yder man omsorg og praktisk støtte til børn, der har det svært. Hverdagsstøtten favner bredt, og en skolefe hjælper med alt fra den nødvendige samtale om, at far er død til madpakker, fødselsdagsgaver og sokker:


”Børn, der sidder i klassen uden sokker og med kolde fødder, kan ikke indlære,” fortæller Steffen Christensen, Børnekonsulent fra Alkoholbehandlingen Odense. ”Og det er en skolefes opgave at sørge for sokker, hvis det er sokker, der er problemet den pågældende dag. Typisk for vores skolefeer er, at de er ildsjæle, der brænder for at hjælpe børn, der har det svært, og som nu med konferencen på mandag får mulighed for at snakke sammen og sparre på kryds og tværs.”


Skolefeer først på Fyn

Begrebet ”skolefe” blev opfundet på Langeland for nogle år siden og har siden bredt sig til mange kommuner i hele landet. Interessen for konferencen er så stor, at Alkoholbehandlingen i Odense melder alt udsolgt:


”Vi er mægtig glade for den store interesse,” pointerer Steffen ”Og vi tager interessen som et udtryk for, at der er behov for at erfaringsudveksle og ideudvikle på dette svære, men ekstremt vigtige område!”


Konferencens formål

Konferencen er som sagt den første af sin art i Danmark, og den har til formål at være med til at skabe et overblik over de initiativer og indsatser, der eksisterer på området og at videreudvikle det vigtige arbejde, der allerede er i gang. Blandet deltagerne er både garvede, helt nye og også kommende feer på jagt efter gode ideer til, hvordan hverdagsstøtten til de udsatte børn kan praktiseres og organiseres.


Yderligere oplysninger

Pia Langhoff, Alkoholbehandlingen Odense: 29 25 63 26

Tine Boe Johansen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune: 40 16 00 20