Spring til indhold
Nyhed

SE MIN BY - Odenses storbytransformation filmet af unge

16-06-2016

Fem unge filmtalenter fra Odense Filmværksted blev for seks måneder siden udpeget til at fange Odenses transformation fra stor dansk by til dansk storby på film som en del af projekt SE MIN BY.

Med afsæt i Odenses planstrategi, som sætter retningen for Odenses udvikling til storby de kommende år, sætter filmene spot på byens mange kvaliteter, som de opleves af de unge selv. Filmene blev vist for første gang tirsdag aften på Studenterhuset, hvor det også blev debatteret, hvilke nye fortællinger Odenses udvikling åbner op for. 


Projekt SE MIN BY er en del af Odense Kommunes særlige fokus på inddragelse af unge i Odenses udvikling fra stor dansk by til dansk storby.

De fem film er produceret med udgangspunkt i temaerne fra Planstrategi 2015, som sætter Odense Byråds visioner og retningslinjer for Odenses byudvikling de kommende år. 

- Det har været en oplevelse at være med i SE MIN BY. Vi har med vores film fået mulighed for at være med til at sætte dagsordenen for, hvordan vi opfatter den by, vi bor i og gerne vil bo i fremover. Jeg er meget glad for, at Odense Kommune har været så modige at lade os unge selv definere byen og planstrategien uden kontrol og styring. Det, synes jeg, der er kommet et fint resultat ud af, siger Abbi Mayoh Moreno, som er 29 år, selvstændig og en af de fem filmtalenter.

Film om en by i forandring 

Planstrategien bygger på fem temaer, og filmtalenterne skulle fortolke et tema hver, som de oplever det, på under halvandet minutter.

Peter Sallings film fortolker Ny Odense som en storby bygget på kvalitet, Isaaac Musokes film viser Odense som Danmarks grønneste storby, Abbie Mayoh Moreno ser Ny Odense som en levende by med stærke fællesskaber, Troels B. Mikkelsen viser byen som en konkurrencedygtig storby, og Lui Larsen fortolker Ny Odense som en tilgængelig storby by med bæredygtig mobilitet. 

19-årige Peter Salling og 17-årige Lui Larsen, som begge er studerende og filminstruktører, er enige om, at storbytransformationen berører Odenses unge. 

- Ved at skulle lave en film om byen, har jeg hørt en masse om diverse projekter for byudviklingen. Jeg synes helt klart, at det har været fedt rent faktisk at få et indblik i, hvad det er, der er ved at ske i byen. Det har været virkelig interessant at skulle videreformidle Odenses udvikling og noget lidt kompliceret kommunalt stof som planstrategien på en mere simpel måde via filmsproget, så Odenses unge kan se, hvad der rører sig, siger Peter Salling.

Vis Odenses mange muligheder frem! 

Det blev også debatteret, hvilke andre fortællinger Odense gemmer på, og hvordan unge odenseanere kan være med til at skabe dem. Fortællingen om Odense som fantastisk studieby blev bl.a. diskuteret Som studieby er fede festivaler, buldrende natteliv, uddannelsesinstitutioner, fritidstilbud som Studenterradio og studiekammerater som noget særligt alt sammen inden for rækkevidde på cykel.

Derudover blev det fremhævet at Odense er en fantastisk by for iværksættere, og en by man som noget unikt har mulighed for at sætte sit aftryk på, fordi den er under udvikling. 

Tune ind på Mit Aftryk Odense på facebook og #MitAftryk på Instagram for at se filmene, som bliver offentliggjort løbende de næste to uger.

Yderligere information og kontakt

Kontakt bystrategisk konsulent Katrine Obel-Grønbæk på katob@odense.dk