Spring til indhold

Erhvervs- og ungdomsuddannelser

Erhvervs- og ungdomsuddannelserne i Odense er også rollemodeller, når det kommer til at skabe tobaksfrie miljøer for unge.

Tal fra Odense Kommunes Ungeprofil og ungdomsuddannelsernes egne undersøgelser viser, at andelen af unge, der ryger, stiger i begyndelsen af de unges tid på en ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt at gøre en aktiv indsats på uddannelserne og vise handling.

Røgfri skoletid - hvorfor?

Der er mange gode argumenter for at gøre jeres uddannelsessted røgfrit. Først og fremmest er de skadelige konsekvenser ved rygning yderst veldokumenterede. Ved at indføre røgfri skoletid vil I som uddannelsessted være gode rollemodeller og sende et signal om, at rygning ikke er normen hos jer. 

 

Et uddannelsessted uden røg vil kunne styrke fællesskabet og skabe en mere ens kultur blandt eleverne. Med kreativitet og ad nye veje er det muligt at skabe fællesskaber, hvor rygning ikke er en del af det sociale samvær. 

Hvis I vil i gang

Røgfrit Odense hjælper gerne med at udarbejde en tobakspolitik og har også en række forskellige rygestoptilbud både til elever og medarbejdere samt tobaksevents. Disse kan afholdes på uddannelsessteder.

Hvis I som uddannelsessted selv har idéer til eller konkrete ønsker i forhold til røgfrihed, er I velkomne til at kontakte os på mail rygestop@odense.dk. I vil efterfølgende blive kontaktet inden for 2 arbejdsdage. 

Bliv partner