Spring til indhold

Udsendelse af SMS-remindere

Odense Kommune sender en SMS ud til alle stemmeberettigede borgere på valgdagen den 1. juni kl. 8 for at minde borgerne om, at der er folkeafstemning.

Onsdag den 1. juni kl. 8 sender Odense Kommune en SMS ud alle stemmeberettigede borgere for at minde om, at der er folkeafstemning.

Beskeden lyder: "Hvornår sætter du dit kryds? Brug din stemme til folkeafstemning i dag indtil kl. 20. Tjek dit valgsted på odense.dk/valgsteder. Vh. Odense Kommune" 

 

Hvorfor sender Odense Kommune en SMS ud på valgdagen?

Odense Kommune sender en SMS ud for at øge valgdeltagelsen til folkeafstemningen. Jo flere der stemmer, des bedre er det for demokratiet. Som kommune er vi ikke ude på at genere nogen. SMS'erne er ment som en service, da det også er en kommunal opgave at vække borgernes interesse for demokratiet.

 

Hvem sender Odense Kommune en SMS til?

Alle private abonnementer over 18 år, der har deres mobilnummer registreret hos et mobilselskab. SMS’en sendes dog ikke til personer med hemmeligt nummer, samt personer på ’Robinsonlisten’ – det vil sige personer, som har frabedt sig at blive kontaktet af telefonsælgere og analyseinstitutter.
SMS'en sendes heller ikke til de borgere, der tidligere har frabedt sig at modtage SMS'er fra Odense Kommune.

 

Hvorfor sender Odense Kommune SMS'er til borgere, der ikke er stemmeberettigede?

En lille gruppe af personer vil modtage en SMS, selvom de ikke kan stemme. Det drejer sig f.eks. om børn og unge, hvis mobil er registeret i forældrenes navn, og borgere, der ikke er fra EU, Norge eller Island, og som har boet mindre end tre år i Danmark.
Det skyldes, at den type informationer ikke er registreret hos teleselskabet.

 

Hvordan har Odense Kommune fået mit nummer?

Igennem mobilselskabet, hvor personer over 18 år i Odense Kommune med et privat abonnement, er registreret.

 

Hvorfor sender Odense kommune en SMS til mig, når jeg allerede har afgivet min brevstemme?

Det er desværre ikke muligt at fravælge de borgere, der allerede har afgivet deres brevstemme, da brevstemmerne først registreres umiddelbart før valget.

Borgmesterforvaltningen