Velfærdsmøder for alle borgere

Odense Kommune holder fem store borgermøder hen over efteråret, hvor alle borgere er velkomne. Invitationen kommer via Digital Post.

For borgere, der ønsker at bidrage til debatten om udviklingen af velfærd, vil der blive afholdt fem store borgermøder, hvor alle byens borgere bliver inviteret via Digital Post.

OBS: Microsofts Explorer-browser samt Edge-browser kan have problemer med at vise tilmeldingslinket herunder.  Brug i stedet Chrome, Firefox eller Safari.

 

Tilmeld dig til borgermøderne om velfærd her.

 

Se datoerne her.

 

Flere børn og flere ældre

I Odense bliver vi de næste år flere børn og ældre. Det er på alle måder glædeligt og fremmer udviklingen af byen i den helt rigtige retning.

 

Men det stiller os også overfor nogle svære udfordringer, hvis vi skal opretholde det nuværende niveau i fremtidens velfærd. Vi skal stå sammen om Odense.

 

Vi kommer til at prioritere og indrette os anderledes for at bevare den nære velfærd. Frem mod 2030 skal kommunen finde 500-600 millioner kroner mere for at bevare det velfærdsniveau, vi kender i dag. Det svarer til ca. 1.100 ekstra ansatte i Odenses dagplejer, vuggestuer, børnehaver og ældreplejen.

 

Dine inputs er vigtige

At løse velfærdsudfordringerne er en stor opgave, og vi ønsker at høre dine ideer og forslag. 

Derfor vil vi gerne invitere dig til at deltage i et af de fire kommende velfærdsmøder, hvor vi skal drøfte, hvad der skal til for at sikre os selv og hinanden i fremtiden. 

 

Dato og sted

  • 14. august 2019 på Hunderupskolen, Solfaldsvej 11, 5000 Odense, kl. 19:00 - 21:00 (alt optaget)
  • 19. august 2019 på Tarup Skole, Tarupgårdsvej 1, 5210 Odense NV, kl. 19:00 - 21:00 (alt optaget)
  • 29. august 2019 på Risingskolen, Risingsvej 25, 5000 Odense, kl. 19:00 - 21:00
  • 2. september 2019 på Rosengårdskolen, Stærmosegårdsvej 51, 5230 Odense, kl. 19:00 - 21:00
  • 3. september 2019 i Dalumhallen, Mejerivej 1, 5260 Odense, kl. 19:00 - 21:00

Dagsorden

På velfærdsmøderne vil dagsordenen både være ambitionerne for velfærd og mere konkret de anbefalinger Task Force Velfærd kom med i juni.

 

Er du forhindret i at deltage?

Hvis du er forhindret i at deltage i et af velfærdsmøderne - eller gerne vil diskutere velfærd på andre tidspunkter - har du mulighed for at komme med kommentarer, idéer og forslag på kommentarsiden. 

Alle forslag vil blive læst og taget med i den videre proces.

 

Vi lytter og tager ansvar

Det er i sidste ende et politisk ansvar at træffe beslutninger om indretningen af velfærden. Vi er dog på tværs af partier og holdninger enige om, at kvaliteten af vores beslutninger højnes, hvis de formes af ideer og forslag fra borgerne.

Ingen er bedre til at pege på, hvad borgerne i Odense her i 2019 oplever som vigtigt for den nære omsorg og pleje end dig – og resten af Odenses borgere.


Vores løfte til dig er, at vi tager ideer og forslag med videre i et politisk forløb, der skal ende med en 2030-Velfærdsplan. Her er det så det politiske flertal og økonomien, der afgør hvad der bliver til virkelighed.

Men de politiske beslutninger bliver kun bedre af gode ideer og forslag. Derfor håber vi at se dig til et af velfærdsmøderne.

 

  

Med venlig hilsen

Odense Byråd 

Opdateret 20-08-2019

Borgmesterforvaltningen