Spring til indhold

Seniorliv

Hvordan skaber vi rammerne for et aktivt og attraktivt liv for de 55+ odenseanere i dag og i fremtiden? Hvordan bruges pengene bedst? Det kan du være med til at få indflydelse på.

Gode udendørs aktiviteter, mødesteder, fitnessredskaber i det offentlige rum, toiletfaciliteter i forbindelse med udendørs tilbud, seniorboliger, seniorboligfællesskaber og petanquebaner. Mulighederne er mange. Nu vil vi gerne høre din mening.

 

Livet for de 55+ skal være rigt, aktivt og fyldt med fællesskaber. Odense Byråd har besluttet at der skal anvendes 50 millioner kroner til at løfte de fysiske rammer frem mod 2030 for at gøre Odense til en endnu mere attraktiv by.

 

50 millioner til seniorlivet

Med Velfærdens Fundament ønsker byrådet at sikre velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Politikerne ønsker at inddrage byens borgere, de 55+ årige, i udviklingen af Odense som en attraktiv by. I de kommende måneder vil der derfor blive gennemført en omfattende demokratisk samtale i form af dialogmøder, en spørgeskemaundersøgelse og etablering af et seniorambassadørpanel.

Odense Byråd har et stærkt ønske om at få involveret så mange af byens borgere som muligt for skabe en kvalificeret beslutning om, hvad pengene skal bruges til. Det er gennem forskellige former for demokratiske processer, at du som 55+ årig eller kommende 55 + årig i Odense Kommune har mulighed for at give din stemme til kende.

 

Sådan får du indflydelse på fordelingen

Hvad drømmer du om at byen eller dit lokalsamfund skal være præget af? Hvilke boligtyper og hvilke aktiviteter og fællesskaber har betydning for dig som odenseaner for at kunne leve et attraktivt seniorliv i dag og i fremtiden? Det har du nu mulighed for at få indflydelse på.

 

Grafik Velfærdens Fundament

 

Grundet Covid-19 restriktioner er det ikke muligt at afholde de fysiske dialogmøder i det første kvartal af 2021, men du kan alligevel give dit bidrag med allerede nu ved at deltage i nedenstående spørgeskemaundersøgelse.

Spørgeskemaundersøgelse.

Det tager kun cirka 15 minutter at give dit besyv med. 

 

Når samfundet igen åbner op, inviterer vi til fysiske dialogmøder, på en lokation nær ved dig. Her vil du kunne uddybe dine forslag endnu mere. Derudover kan du melde dig som seniorambassadør, hvor du har mulighed for at være i direkte dialog med politikerne om forslag og anbefalinger til, hvilke fysiske rammer der er med til at skabe et attraktivt seniorliv i Odense.

 

Videre plan 

Når borgerinddragelsen er gennemført, vil resultaterne af dialogen om drømme og forslag til Odense Kommune som en attraktiv by for de 55+ årige blive præsenteret for politikerne. Byrådet vil på baggrund heraf træffe en endelig beslutning om fordelingen af midlerne. Herefter kan den konkrete planlægning af de mange projekter gå i gang.

 

Du kan følge med her på hjemmesiden, som løbende bliver opdateret med, hvor vi er i processen.

 

Kontakt

Har du spørgsmål til Velfærdens Fundament, er du meget velkommen til at sende en e-mail til velfaerd@odense.dk.

 

Borgmesterforvaltningen