Spring til indhold

Aktivt Fritidsliv

Fritid og fællesskaber er afgørende for vores velfærd. Byrådet har derfor afsat 95 mio. kr. til at vedligeholde og modernisere fritids- og foreningsfaciliteter i Odense frem mod 2030.

SÅDAN SKAL 95 MIO. STYRKE ODENSES FRITIDS- OG IDRÆTSLIV

I Odense bliver vi flere borgere de næste år, særligt flere børn og ældre. Det er positivt. Men når vi bliver flere mennesker, slider det også på vores faciliteter og bygninger, og vi får brug for nyt. Det gælder også på fritidsområdet.

Med aftalen Velfærdens Fundament (pdf) har Odense Byråd derfor valgt at afsætte 95 millioner kroner til fritids- og idrætsfaciliteter, heraf:

  • 50 millioner kroner til vedligehold
  • 25 millioner kroner til miljørigtige kunstgræsbaner
  • 20 millioner kroner til eventuel udvidelse af 2:1-puljen eller alternativer

Derudover er der afsat 125 millioner kroner til lokale aftaler i byens skoledistrikter. Lokale aftaler, som byens fritids- og idrætsliv vil blive inviteret til at spille en nøglerolle i.

 

 

 

 

FORENINGER TAGES MED PÅ RÅD

Byrådet har i november 2020 inviteret byens fritids- og idrætsforeninger til en fælles samtale om, hvordan kommunen klogest vedligeholder Odenses fritids- og idrætsfaciliteter.

 

Den 19. november er alle foreninger inviteret til et virtuelt møde med politikere og foreningen SIKO (Samvirkende Idrætsklubber i Odense). Igen den 24. november er byens fodsboldklubber inviteret til et virtuelt møde med særligt fokus på placering af nye kunstgræsbaner.

Efter de to møder kan foreningerne komme med deres råd og forslag til byrådet via en elektronisk platform i perioden 20. november til 2. december kl. 9. Derefter vil der blive truffet en politisk beslutning, der afspejler summen af tilbagemeldinger og råd fra foreningerne.

 

FØLG MED I FORLØBET

Her på siden kan du følge det videre forløb og blandt andet læse alle foreningernes tilbagemeldinger og få løbende information om byrådets beslutninger. 

 

KONTAKT

Har du spørgsmål til Velfærdens Fundament og Aktivt Fritidsliv, kan du sende en e-mail til velfaerd@odense.dk

Borgmesterforvaltningen