Spring til indhold

Verdens bedste robotby - Strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde

I Odense ønsker vi nyskabende, kreative og teknologiskabende børn og unge, der er dannede til at tage del i den digitale og teknologiske verden.

Derfor investerer Odense Kommune 50 millioner kroner over 10 år for at styrke teknologiforståelse og digital dannelse blandt børn og unge. De 50 mio. kr. kommer fra salget af NFG Nature.

 

Den nye strategi for teknologiforståelse og digital dannelse skal bidrage til, at alle børn og unge i Odense uddannes i verdensklasse inden for teknologi og digitalisering med anvendelseskompetencer, udviklingskompetencer og en kritisk forståelse for, hvordan og hvornår inddragelse af teknologi og digitale hjælpemidler kan bidrage til problemløsning.

 

Strategien skal sætte en ramme, der bidrager med støtte til de teknologibegejstrede, så de understøttes i deres interesse og talenter og samtidig støttes i kritisk refleksion om teknologiens anvendelse og begrænsninger. Og ambitionerne er store med strategien: Odense skal gå forrest, ikke bare nationalt, men internationalt.

Læs pressemeddelelsen her

 

Advisory Board

I udarbejdelsen af den nye strategi om teknologiforståelse og digital dannelse er der nedat Advisory Board af eksperter inden for området, der kan bidrage med forskellige perspektiver og et udsyn, der har været vigtigt for politikerne at få med.

 

Medlemmerne af Advisory Boardet er:

  • Marianne Thellersen, Senior Vice President, Innovation and Entreprenuership, DTU
  • Preben Mejer, CEO Radr. Bestyrelsesformand i Innovation Lab
  • Esben Østergaard, CTO, Universal Robots
  • Harald Reedtz Tokerød, Digitaliseringsrådgiver, Tokerød Plus
  • Kamilla Jørning Roost, Salgschef, Uddannelses- og forskningsområdet, Microsoft Danmark
  • Henning Andersen, Uddannelsesdirektør, Det Tekniske Fakultet, SDU
  • Nina Bonderup Dohn, Professor, Institut for Design og Kommunikation, SDU
  • Ulla Dyrløv, Psykolog, forfatter og foredragsholder, Familiepsykologisk Praksis

 

Hvad gør vi i Odense?

Her kan du læse mere om Odense Kommunes indsats mod cyberkriminalitet. Det skal være med til at sikre en sund og sikker netadfærd blandt Odenses borgere og kan være en god hjælp til, hvordan man kan beskytte sig mod og håndtere, hvis man har været udsat for cybercriminalitet.

 

Her kan du læse mere om Børnene i Robotbyen, som Odense Kommunes indsats for teknologiforståelse og teknologidannelse for alle børn og unge i Odense

 

Workshops

I udarbejdelsen af den nye strategi har det været helt essentielt at få inputs og idéer til, hvordan vi skaber digital dannelse og teknologiforståelse hos børn og unge i Odense. Nu og i fremtiden.

 

Derfor har det været afholdt to workshops - en for politikere, Advisory Board og forvaltningsdirektører, og en for folk, der beskæftiger sig med børn- og ungeområdet i Odense.

 

Se her programmet for workshoppen den 5. marts 2019.

Se her programmet for workshoppen den 8. april 2019.

Opdateret 14-05-2019

Borgmesterforvaltningen