Frikommuneforsøg
Her kan du læse om Odense Kommunes frikommuneforsøg.
Odense Kommune var med i frikommuneforsøg I (læs mere herom nedenfor) og er med i det nuværende frikommuneforsøg II, der løber i perioden 2016 – 2020. Frikommuneforsøg II adskiller sig fra frikommuneforsøg I ved, at kommunerne ikke er udpeget som enkelt kommuner, men i netværk af kommuner og ansøger om forsøg via netværkene. Odense Kommune deltager i ét netværk på ældre- og handicapområdet.
Frikommunevedtægt
Regeringen har givet frikommunerne i frikommuneforsøg I mulighed for at forlænge enkelte forsøg til 1/1 2019, og efterfølgende er der givet en yderligere forlængelse til 31/12 2019 for forsøg på beskæftigelsesområdet.
Se de forsøg, der gennemføres i det nye frikommuneforsøg, og hvilke der videreføres fra det tidligere frikommuneforsøg i Frikommunevedtægten.
Nedenfor kan du læse mere om frikommuneforsøg I, og hvad det betyder at være frikommune.
Frikommuneforsøg I
Odense Kommune var en af ni kommuner, der fik status som frikommune i perioden 2011 til juli 2017. At være frikommune giver mulighed for fritagelse fra statslige krav og regler – herunder proces- og dokumentationskrav. Forsøgene giver muligheder for at tænke anderledes og fornyende i løsningen af kerneopgaverne f.eks. i forhold til arbejdsgange og samarbejdsformer såvel internt i kommunen som i relation til vores samarbejdspartnere. Se de forsøg, der blev igangsat og blev gennemført i Odense Kommune i frikommuneforsøg I i den tidligere frikommunevedtægt (juni 2016).
Evaluering af frikommuneforsøgene
Evalueringerne af de enkelte forsøg i frikommuneforsøg I blev behandlet i byrådet d. 27. april 2016 og efterfølgende indsendt til Social – og Indenrigsministeriet til fristen d. 30. april 2016.
Se evalueringerne:
• Evalueringer af frikommuneforsøg gennemført i Borgmesterforvaltningen
• Evalueringer af frikommuneforsøg gennemført i By- og Kulturforvaltningen
• Evaluering af frikommuneforsøg gennemført i Ældre- og Handicapforvaltningen
• Evalueringer af frikommuneforsøg gennemført i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen
• Evaluering af frikommuneforsøg gennemført i Børn- og Ungeforvaltningen
Forsøg, der kun har været gennemført i en tidsmæssig meget begrænset periode eller kun er anvendt i meget begrænset omfang, er undtaget fra evalueringskravene. For disse forsøg er der krav om, at der indsendes en redegørelse for den manglende evaluering.
Odense Kommune havde 9 forsøg, der ikke blev evalueret fuldt ud. Se begrundelserne og hvilke forsøg det drejer sig om i
Redegørelser for manglende evalueringer af frikommuneforsøg
Byrådet beslutter
Det er Byrådet, der beslutter hvilke frikommuneforsøg, der skal ansøges om.