Nyt fra Center for Mental Sundhed

Her kan du læse de seneste nyheder

Ungedagen 2019

Vi glæder og til at byde velkommen til de 500 skoleelever og deres lærere, når vi den 12. juni åbner dørene til Ungedagen på Magasinet i Odense.

En brækket arm eller ben kan alle se og forstå. Det er let at forklare, hvad der er sket og hvornår det er helet. Men hvad nu hvis man kæmper med depression og angst eller lever med en spise-forstyrrelse?

Hvordan forklarer man så, hvorfor man ikke har lyst til at feste eller gå med ud i frikvarteret? Og hvad skal man gøre, hvis en af klassekammerater står uden for fællesskabet? 

Det er Center for Mental Sundhed/Odense Kommune der afholder dagen i samarbejde med SIND FYN, LMS, OCD-foreningen og Foreningen Mikkel Mod Mobning - i år under titlen "Plads til alle i fællesskabet."

Programmet -hvor unge tager til unge

På ungedagen vil de 500 skoleelever fra 11 forskellige skoler i Odense blandt andet møde fire unge oplægsholdere, der fortæller om deres personlige erfaringer med selvskade, mobning, angst og depression. Derudover vil dagen indeholde musik, og så kommer manager Claus Hansen og fortæller om "MH24 - Foreningen Mikkel Mod Mobning." 

Alle fortællingerne vil på hver deres måde handle om, hvordan det føles at være anderledes, om fællesskaber, og hvad det betyder at være med i et fællesskab, og hvordan det er at stå udenfor.

Formålet med dagen er at understrege Odenses store fokus på sundhedsfremme. Ungedagen understreger nødvendigheden af at sætte ind så tidligt som muligt, hvis et barn viser tegn på mistrivsel, så barnet ikke udelukkes af fællesskabet og skal kæmpe med dårlig mistrivsel resten af livet. 

Psykisk sygdom er ikke en skam
Formålet med ungedagen er, at give eleverne et større kendskab til og åbenhed omkring det at blive opfattet som anderledes og at nedbryde tavshed, tvivl og tabu omkring det at være anderledes.