Spring til indhold

Julehjælp 2022

Her kan du søge om julehjælp og anden økonomisk støtte

Bermann og Rosenbergs julehjælp

Bermann & Rosenbergs Julehjælp uddeler fem gange julehjælp á kr. 1.000,00 til værdigt trængende. Udbetaling sker den 21. december. Julehjælpen uddeles til værdigt trængende, som et tilskud til at komme bedst muligt igennem juledagene. Dette er vores beskedne bidrag til at hjælpe julefreden på vej – hos dem – som har mest brug for det. Krav til ansøgning af Bermann & Rosenbergs Julehjælp: 
- Danske statsborgere med fast bopæl i Danmark
- Ansøgere skal være minimum 18 år

 

Blå Kors

Åbner for ansøgninger fra den 1. november 2022.10.07. Blå Kors' julehjælp til børnefamilier, som er på overførselsindkomst. Julehjælpen består af støtte til gaver og mad. Pengene fra indsamlingen går ubeskåret til hjælp til familierne.

 

Børnesagens Fællesråd

En økonomisk håndsrækning til børnefamilier med én forsørger, der lever på lav ydelse og som har brug for støtte til at kunne fejre julen. For at komme i betragtning til et julestipendie skal du være eneforsørger og bopælsforælder til et eller flere børn under 18 år og have brug for økonomisk hjælp. Vi støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

 

Børnenes Kontor                 

Børnenes Kontor hjælper børn i Danmark hele året, primært børn fra vanskeligt stillede familier. Der er otte afdelinger i Danmark, og de arbejder selvstændigt med bl.a. ferieophold, udflugter, rekvisitioner til tøj og sko, julehjælp og kulturelle arrangementer for børn og deres familier. Ansøgninger behandles gennem lokalkontorerne, som kender den enkelte familie på grundlag af ansøgningsskemaet.     

 

Bykirken Odense

Ansøgningsfristen er den 6. november 2022. Hjælper 200 familier med varer til en god, traditionel dansk julemiddag.

 

Dansk folkehjælp

Uddeler julehjælp til de fattigste og mest udsatte børnefamilier i Danmark, og desværre stiger behovet år efter år. Kan søges i perioden 17. oktober – 20. november 2023.

 

Den Danske Frimurerorden

Gaveportionerne fra Juleuddelingen af 1867 kan ansøges af alle der har behov for en håndsrækning til at fejre Højtiden. Gaveportionerne består af alt, hvad der skal til for at fejre en god Juleaften, dvs. steg, tilbehør, knas, lys, servietter, og hvis der er børn også lidt gaver i form af legetøj. Der kan IKKE søges om penge, gavekort eller andre former for hjælp.

 

Frelsens Hær

Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp, er familiens finansielle situation. Man kan søge julehjælp via en online ansøgning fra den 1. – 30. november 2023.

 

Julehjælpen 

Hos Julehjælpen.dk kan alle økonomisk trængte familier med børn under 18 år søge om julehjælp. Det er ikke et krav at der er tale om hjemmeboende børn, eller at man har sit barn juleaften. Vi ved, at forældre med delebørn også ønsker at holde en juleaften, selvom det ikke nødvendigvis bliver den 24. december.                   

 

Menighedsplejen i Danmark

Julehjælp fra Menighedsplejen i Danmark kan KUN søges af menighedsplejer og sogne, der er medlem af Menighedsplejen i Danmark.

Hvis du som enkeltperson ønsker at søge om julehjælp, skal det ske til din lokale kirke/menighedspleje og hvis de ikke uddeler julehjælp, har du mulighed for at søge et legat hos os. Hvordan du søger et legat, kan du læse mere om her.

 

Metodistkirken Odense

Kirken uddeler julehjælp – fødevarer bestående af et traditionelt dansk julemåltid og lidt ekstra til juledagene. Julehjælpen ansøges via elektronisk ansøgning. Åben 1. november – 5. december kl. 12.00. Efter ansøgningsfristen vil alle modtaget et svar. Selve uddelingen finder sted torsdag den 22. december ved et julecafe-arrangement.

 

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der står i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som skal sikre børnene en jul, der tilnærmelsesvis ligner andres. Ansøgningsfrist 9. december 2022.

 

Røde Kors Odense

Røde Kors uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. I de fleste tilfælde har vi et samarbejde med kommunen, der hjælper med at vurdere, hvilke familier der har mest brug for julehjælpen.

 

 

ANDRE FONDE MED ANSØGNING

Foreningen til støtte for mødre og børn                         

Enlige forældre kan søge økonomisk støtte her.

 

Legatbogen  

Danske statsborgere, der oplever uoverstigelige økonomiske problemer. Modtager løbende ansøgninger.

 

Frederik og Emma Kraghs Mindelegat

Støtte til personer m. økonomisk behov af trangs- eller helbredsgrunde, modtager løbende ansøgninger.

 

Friedrich W. Frank og Hustru Angelina Franks Mindelegat                

Værdigt trængende (b.la. syge og ældre). Modtager løbende ansøgninger.

 

Drost Fonden

Psykisk sårbare/syge, børn, unge & voksne, borgere med sclerose og værdigt trængende. Modtager løbende ansøgninger.