Spring til indhold

Grundfortællingen "Odense - mod på fremtiden"

Byrådet har vedtaget grundfortællingen om Odenses transformation "Odense - mod på fremtiden". Den skal bruges som inspiration og idékatalog i kommunikationen om Odenses transformation. Læs den her.

Odense – mod på fremtiden 

Odense er godt på vej til at blive en åben og moderne dansk storby med en livlig bykerne, grønne åndehuller og aktive lokalmiljøer.
 
En by, hvor studerende bliver til familier med lyst til at slå rod. Hvor eventyrlige oplevelser og internationale festivaler begejstrer byens borgere og tiltrækker flere gæster. En mangfoldig storby, der er til at overskue, og som giver lyst til at gå på opdagelse.
 
Vi ved nemlig, at byudvikling er vejen til vækst, flere arbejdspladser og nye indbyggere. Og Odense har brug for vækst, så der også i fremtiden er råd til at skabe rammer for et godt liv til alle.
 
Vi bygger på det, vi er gode til i forvejen, og vi er allerede godt i gang.
 
Investorer og entreprenører har tillid til vores mål om at transformere Odense. Byggerier skyder op i centrum, på havnen og ved campus, hvor universitetet udvider, og det nye supersygehus tager form. Om få år gør letbanen det nemt, hurtigt og bæredygtigt at komme rundt i byen. Og vi mærker bystoltheden vende tilbage.
 
Udviklingen er ikke kommet af sig selv. Krisen ramte Odense hårdt. Derfor har vi taget sagen i egen hånd og investerer i en nødvendig omstilling af vores by og velfærd. Vi træffer svære beslutninger og udfordrer vanetænkningen. Det kræver mod og lyst til at prøve nyt – det har vi i Odense.
 
Uddannelser, virksomheder og offentlige organisationer indgår i nye netværk, der skal opdyrke internationale markeder og skabe jobs i nye og etablerede virksomheder. Vores velfærd bliver skabt i utraditionelle samarbejder, hvor borgere, foreninger og kommunale medarbejdere er fælles om at løfte ansvaret.
 
I Odense bygger vi på fællesskaber, udsyn og virketrang. Sammen har vi modet og viljen til at skabe fremtidens Odense.


Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte Kommunikation i Borgmesterforvaltningen, tlf. 65 51 10 10 / kommunikation@odense.dk.

Borgmesterforvaltningen