Spring til indhold

Økologi og bæredygtighed

I Byens Køkken er vi meget stolte af vores økologiske sølvmærke. Det betyder at vores mad indeholder mellem 60 og 90% økologi.

 

Vi er stolte af Det Økologiske Spisemærke i sølv, der:

  • Styrker håndværket i vores køkken
  • Giver borgerne spændende og varierede smagsoplevelser
  • Holder styr på vores økologiprocent
  • Viser, at vi tager ansvar for dyrevelfærd, natur og miljø

Spis økologi fordi: 

  • Du beskytter natur og grundvand 
  • Du får færre tilsætningsstoffer 
  • Du støtter øget dyrevelfærd 
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler 
  • Godt for dig • Godt for dyrene • Godt for miljøet

 

Odense Kommunes miljøpolitik

Bæredygtige sammen hedder Odense Kommunes miljøpolitik. I den står: ”Vi passer på hinanden og vores miljø, og er kendt for at være Danmarks mest bæredygtige storby”.

Et af målene i miljøpolitikken er, at vi skal bruge flere klimavenlige og økologiske fødevarer i Odense.

 

6 råd om klimavenlig mad

  • Bæredygtighedsrådet i Odense Kommune har skrevet følgende 6 råd om klimavenlig mad:
  • Spis mindre kød (mere hvidt end rødt kød)
  • Spis årstidens frugt og grønt
  • Spis kartofler og pasta frem for ris
  • Brug lokale råvarer
  • Minimer madspild
  • Drik vand fra hanen