Økologi og bæredygtighed
I Byens Køkken er vi meget stolte af vores økologiske sølvmærke. Det betyder at vores mad indeholder mellem 60 og 90% økologi.
Vi er stolte af Det Økologiske Spisemærke i sølv, der:
- Styrker håndværket i vores køkken
- Giver borgerne spændende og varierede smagsoplevelser
- Holder styr på vores økologiprocent
- Viser, at vi tager ansvar for dyrevelfærd, natur og miljø
Spis økologi fordi:
- Du beskytter natur og grundvand
- Du får færre tilsætningsstoffer
- Du støtter øget dyrevelfærd
- Du sparer dig selv for sprøjtemidler
- Godt for dig • Godt for dyrene • Godt for miljøet
Odense Kommunes miljøpolitik
Bæredygtige sammen hedder Odense Kommunes miljøpolitik. I den står: ”Vi passer på hinanden og vores miljø, og er kendt for at være Danmarks mest bæredygtige storby”.
Et af målene i miljøpolitikken er, at vi skal bruge flere klimavenlige og økologiske fødevarer i Odense.
6 råd om klimavenlig mad
- Bæredygtighedsrådet i Odense Kommune har skrevet følgende 6 råd om klimavenlig mad:
- Spis mindre kød (mere hvidt end rødt kød)
- Spis årstidens frugt og grønt
- Spis kartofler og pasta frem for ris
- Brug lokale råvarer
- Minimer madspild
- Drik vand fra hanen