Spring til indhold

Måltidscertifikater

Måltidscertifikatet er en 1-dags kompetenceudvikling for alle ansatte, der arbejder tæt på borgerne.

Formålet er at give de ansatte et nyt og anderledes syn på mad, måltider og ernæring gennem formidling og pædagogisk arbejde. Det skal styrke den enkelte medarbejders mod og kompetencer til at arbejde med mad og måltider i deres hverdagspraksis. .

Kurset består af tre moduler, som indeholder elementerne mad, måltider og ernæring:

 

Smageværkstedet

Her arbejder deltagerne med smag og sensorik. Formålet er at øge deltagernes opmærksomhed på smagen i den mad, de skal tilberede eller servere. De får træning i at tale om smag og smagssansen. Modulet er bygget op om en række praktiske smageøvelser.

 

Værtskabshulen

Ved hjælp af tre små seancer sætter vi fokus på rammernes betydning for oplevelsen af et måltid. Formålet er at øge deltagernes opmærksomhed på rammerne og refleksion over de elementer, der indgår i et måltid, herunder hvordan de selv indvirker på måltidet.

 

Ernæringslaboratoriet

Her lærer deltagerne at sammensætte maden, så den indeholder de rette næringsstoffer i den mængde, som den der skal spise maden har brug for. Deltagerne lærer desuden at spotte underernærede borgere og får viden om konsekvenserne af underernæring. Efter kurset får hver deltager udleveret et certifikat.