Spring til indhold

Nyheder

Denne side vil ofte blive opdateret med diverse nyheder fra Byens Køkken. Læs blandt andet om vores arrangementer, nye tiltag og se vores nyhedsbreve.

 

Blomsterfestival var en succes.

Over 6000 smagsprøver blev i år uddelt til Odenses borgere ved Blomsterfestivalen. Trods lidt regnvejr var festivalen godt besøgt og det kunne mærkes i vores rullende køkken. I år var blomsterfestivalens tema: På tidsrejse: med tiden i centrum, og dette gav os mulighed for at vise den rejse Byens Køkken har været på de sidste fem år. Smagsprøven var en nyfortolkning af 70'er klassikeren; hønsesalat på ananasring, som i stedet bestod af: Hjemmelavet rugbrød, hønsesalat med kylling og kikærter, karryristede kikærter og ristede hasselnøddedrys, purløg og sidst men ikke mindst; tørret ananas. 

 

SÅDAN GENVANDT VI APPETITTEN 

 

 

For de fleste af os er maden og måltiderne noget, vi nyder og ser frem til. En velfortjent pause og omsorg for os selv og vores nærmeste De færreste af os tænker nok over, hvor svært det kan være med maden og måltiderne under sygdom, og hvor svært det er at opretholde den gode ernæring.
Derfor har Odense Kommune udgivet en bog, hvor du kan læse om fem forskellige menneskers liv. Om diætistens rolle, og hvordan hun i relation til hvert enkelt menneske bringer sin faglighed i spil. For som bekendt “Uden mad og drikke duer helten ikke”. Vi kan ikke leve uden mad, og når sygdom spænder ben for den rette ernæring, er det nødvendigt med en ekstra indsats. Her kan diætisten med sin faglighed og relation til hvert enkelt menneske hjælpe ernæringen på rette vej, skabe samtaler om måltidet og give en forståelse for madens næringsindhold.

Denne lille bog er en del af fortællingen om det ernæringsfaglige team og diætisterne i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

 

SYLTEWORKSHOP

Med støtte fra Kost og Ernæringsfor-bundets jubilæumsfond, afholdt Mad & Måltider, Odense Kommune, tirsdag d. 30. oktober 2018 sylte-workshop med Syltedronningen. Dagen bød på mange gode opskrifter og inputs til syltning og dem vil vi gerne dele med alle. 

Derfor kan du her se en opsamling af dagens op-skrifter og erfaringer.

 

ÅRETS SÆRPRIS GIK TIL BYENS KØKKEN 

 

Hvert år arrangerer Vildt Gastronomi en større kokkekonkurrence med fokus på vildt.
Målet med festivalen er at få vildtet tilbage på de danske tallerkner.

I år gik særprisen i konkurrencens Produktpris til Byens Køkken.

 

Produktprisen er en pris for Danmarks bedste røg- og charcuterivarer samt færdigretter baseret på vildt.

Det blev bemærket at medister er et produkt, der kan nå ud til mange forbrugere og derved få flere mennesker til at spise vildt. Medister er på 8. pladsen over de mest spiste fødevarer.

”Produktet har et meget stort potentiale, samt fokus på bæredygtighed”, udtaler Søren Bisp, SEGES Future Farming, der var én af de syv dommere i produktpanelet.

Vildtmedisteren er en del af menuplanen til borgerne i Odense Kommune. Kulinarisk ansvarlig i Byens Køkken, Michel Bernard, laver deres vildtmedister af kødet fra dansk kronvildt og frilands grise.

Byens Køkkens vildtmedister er baseret på traditionelt dansk pølsemageri, kun tilsat en smule kokkeinnovation.

 

Tillykke til Byens Køkken og de heldige borgere i Odense Kommune.

 

Byens Køkken vandt køkkenroser

 

Prisen ’De Økologiske Køkkenroser’ gives til køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer. Formålet er, at få de gode eksempler frem i lyset og inspirere andre til at sætte fokus på økologien.

Byens Køkken har gjort en særlig indsats. Størstedelen af de råvarer, der bruges i madlavningen er økologiske. De prioriterer at bruge lokale friske lokale råvarer, og er stolte indehavere af det økologiske spisemærke i sølv.

 

Juryen begrunder prisen: Med 3000 daglige måltider er det forbilledligt at, stort se alt i jeres køkken produceres af friske råvarer, at i gør en dyd ud af at samarbejde med økologiske producenter og selvfølgelig at i har det økologiske sølvmærke.
I er et levende bevis på, at man i storproduktioner sagtens kan lave velsmagende mad af friske, danske og økologiske råvarer uden det behøver at koste mere.

 

Tillykke til Byens Køkken og de heldige borgerne i Odense Kommune.

 

 

Byens Køkken har opnået den økologiprocent, der skal til for at få det økologiske spisemærke i sølv. Læs mere om mærkningsordningen her. 

 

 

Byens Køkken vandt i år Magasinet Plejes køkkenpris, for "fremtidens køkken." 

”Fremtidens Køkken” er for dommerpanelet et køkken, der ikke kun tænker sig selv som et produktionssted for mad, men også tænker tværfagligheden ind i køkkenet og ser de kostfaglige medarbejdere, som en del af plejen. Læs hele artiklen, klik her.

 

Link til Instagram

 

Byens Køkken har deres egen profil på instagram. Tjek den ud på Byenskoekken.