Spring til indhold

Digital Post for virksomheder

Læs om lovpligtig digital post til virksomheder.

Digital postkasse til virksomheder

 

Med en digital postkasse kan virksomheden

  • Samle al virksomhedens digitale post i samme postkasse. Det gælder også post fra e-Boks.
  • Få besked på mail og/eller SMS, når der er post fra det offentlige, eks. om frister for indberetninger. Det kan du gøre på følgende måde.
  • Om du kan bruge dit private NemId som login afhænger af virksomhedens type
  • Selv vælge, hvordan posten skal håndteres - og hvilke medarbejdere der skal have adgang til hvilken post.
  • Den digitale postkasse kan indstilles, så den videresender posten til virksomhedens mailboks eller til virksomhedens IT-system, eks. ERP-system.
  • Skrive til det offentlige og modtage svar – adressebogen gør det er nemt at finde den rette modtager.
  • Give virksomhedens advokat, revisor eller bogholder adgang til den digitale postkasse.
Den digitale postkasse er knyttet til virksomhedens CVR-nummer og følger med selvom virksomheden skifter adresse eller e-mail.
 
CVR-numre som oprettes efter 1. november 2013 får automatisk tildelt en digital postkasse. Du skal huske at aktivere og indstille postkassen.

 

 

National brugersupport for Digital Post

Find svar på dine spørgsmål om den digitale postkasse på www.hjaelp.virk.dk

Skriv til dem via hjælpeuniverset i din digitale postkasse.

Eller ring: Tlf. 82 30 32 31.

Åbningstider:
Mandag-søndag: 9.00-20.00.
Helligdage: 10.00-15.00.

 

IT-hjælp i Borgernes Hus

Mindre virksomheder og foreninger i Odense Kommune kan ved tidsbestilling få IT-hjælp på Borgernes Hus.

 


Sikkerhed 

Sikkerheden er høj – og derfor er der krav om brug af NemID medarbejdersignatur. Den krypterede forbindelse giver garanti for, at uvedkommende ikke kan få adgang til de oplysninger, der bliver sendt. Medarbejdersignatur bestilles hos Nets DanID eller via virksomhedens administrator. 

NemID nøgleapp

NemID nøgleapp giver dig mulighed for at logge ind uden dit nøglekort. Det kan du også gøre på din virksomhed under visse omstændigheder. Det kræver, at du er enetegningsberettiget før, at du kan logge ind med dit private NemID- og nøgleapp. Det er ikke i alle tilfælde, at du kan bruge dit private NemID og nøgleapp til at logge ind. Du kan læse mere om NemID nøgleapp her. 

 

Vær opmærksom på, at Digital Post og e-Boks er ikke det samme

Din virksomhed er ikke automatisk meldt til Digital Post, selvom den måske har en e-Boks. Har din virksomhed både digital post og e-Boks, kan du synkronisere dem ved at vinge af, at du vil se begge dele i samme postkasse. Du behøver altså kun, at se virksomhedens post ét sted. I e-Boks kan virksomheden få post fra andre private virksomheder, fx banken. Med Digital Post får din virksomhed post fra alle offentlige myndigheder, fx kommunen. Her kan du både modtage post og svare samt skrive til myndighederne.

 

Digital post er obligatorisk

I Odense Kommune er det ikke muligt for virksomheder at blive fritaget for at modtage digital post, da det indenfor kommunegrænsen er muligt at få en internetforbindelse med en beregnet downstreamhastighed på mindst 512 kbit/s på almindelige vilkår på virksomhedens hjemstedsadresse. 

Lov grundlag

By- og Kulturforvaltningen