Spring til indhold

Arbejdsfordeling

Har du i en periode ikke nok arbejde til dine ansatte.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt
Kontaktinformation
63 75 63 63

Tolderlundsvej 2
5000 Odense C

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Digital Post

Virksomhedsservice

Arbejdsfordeling

 

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver til at beskæftige alle ansatte, men ønsker at undgå afskedigelser, kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed for både virksomhed og medarbejder.

 

Arbejdsfordeling betyder, at medarbejderens overenskomstfastsatte arbejdstid nedsættes i en periode, og medarbejderen modtager supplerende dagpenge. Alle dagpengeberettigede medarbejdere kan komme på arbejdsfordeling.

 

Betingelser:

  • Arbejdsfordelingen skal være aftalt med de berørte medarbejdere eller være en del af deres kollektive overenskomst.
  • Arbejdstiden skal nedsættes med hele dage og mindst 2 dage pr. uge. Det er muligt at være på arbejdsfordeling én uge og én uge på supplerende dagpenge.
  • De berørte medarbejdere skal have en frigørelsesattest, der berettiger dem til uden varsel at tage arbejde med længere arbejdstid.
  • Der må i perioden ikke ske afskedigelser af samme årsag, som har begrundet arbejdsfordelingen.

 

Varighed:

Ved arbejdsfordeling i op til 13 uger inden for et år skal den meddeles til Jobcentret og den relevante fagforening senest én uge, før den skal træde i kraft.

Ved arbejdsfordeling ud over 13 uger inden for et år skal tiden ud over 13 uger godkendes af det regionale beskæftigelsesråd. Virksomheden skal ansøge det regionale beskæftigelsesråd senest 4 uger, før arbejdsfordelingen skal træde i kraft. Beskæftigelsesrådets afgørelse skal være virksomheden og de berørte a-kasser i hænde senest 1 uge før arbejdsfordelingen er planlagt til at starte.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen