Spring til indhold

Børneeksem

Børneeksem kan se meget forskelligt ud. Som regel begynder symptomerne med rødt, tørt og skællende eksem i ansigt, på hals, eller i bøjefurer, specielt albuebøjninger og knæhaser.

Børneeksem (atopisk eksem eller astmaeksem) ses hos 18-20 % af alle børn inden 7-årsalderen. Halvdelen af tilfældene begynder inden 1-årsalderen, og omkring 90 % inden børnene begynder at gå i skole.

 

Børneeksem (atopisk dermatitis eller astmaeksem) kan se meget forskelligt ud. Som regel begynder symptomerne med rødt, tørt og skællende eksem i ansigt, på hals, eller i bøjefurer, specielt albuebøjninger og knæhaser. Andre dele af kroppen kan også angribes. Barnet har kløe og kradser sig meget. I nogle tilfælde kan der komme infektion i eksemet, det er vigtigt at sørge for god håndhygiejne.

 

Forud for udbrud af børneeksem har mange børn en meget tør hud. Det er vigtigt at smøre huden med en fed fugtighedscreme. Der er flere svanemærkede fedtcremer på markedet.

 

Eksem kan behandles effektivt med salve. Behandlingen skal ske i samråd med lægen. Påsmøringen af salven vil føles rart for barnet. Eksemet svinder oftest med alderen.

 

I perioder hvor barnet er meget generet af hudkløe kan det være nødvendigt at behandle huden med en hormoncreme. Når barnet kradser sig er der risiko for, at huden bliver beskadiget og for at der kommer infektion med bakterier i huden.

 

Du kan læse mere om børneeksem på Astma-Allergi Danmark hjemmeside.