Spring til indhold

Styr på dit barns sikkerhed

Hos små børn sker de fleste ulykker, når de lærer noget nyt, og de voksne ikke er forberedt på det. Som forældre skal I sørge for sikre barnets omgivelser. Her er det både i forbindelse med transport men også i takt med, at barnet lærer nye ting.

Mens barnet er lille, og i takt med at det vokser og kan flere ting, skal I med jævne mellemrum gennemgå jeres hjem og fjerne farlige genstande. En god ide er bevæge sig rundt i hjemmet på knæ, så det er i barnets højde. Man får dermed nemmere øje på de farlige steder og genstande, der er. Vær opmærksom på, at små børn putter alt i munden, fjern derfor rengøringsmidler fra børnehøjden, eller sæt børnesikring på skabene.

 

Hos små børn sker de fleste ulykker, når de lærer noget nyt, og de voksne ikke er forberedt på det. Jeres barn er naturlig nysgerrig og undersøgende og vil derfor prøve nye ting af og lærer af dets fejl. Som forældre skal man ikke begrænse barnets udvikling. I stedet skal man forebygge ulykker ved at give barnet sikre omgivelser, så barnet kan udvikle sig i sit eget tempo.

 

I kan på disse sider læse mere om, hvad man som forælder skal være opmærksom på i forhold til barnets sikkerhed både i og uden for hjemmet.

Børn i trafikken 0-18 år

Førstehjælp

Forebyggelse

Hvis uheldet er ude

Solbeskyttelse