Spring til indhold

Sikkerhed og forebyggelse

Hos små børn sker de fleste ulykker, når de lærer noget nyt, og de voksne ikke er forberedt på det. Som forældre skal I sørge for sikre barnets omgivelser, både i forbindelse med transport men også i takt med, at barnet lærer nye ting.

Mens barnet er lille og i takt med at det vokser og kan flere ting, skal I med jævne mellemrum gennemgå jeres hjem og fjerne farlige genstande. En god ide er bevæge sig rundt i hjemmet på knæ, så det er i barnets højde, og man dermed nemmere får øje på de farlige steder og genstande, der er. Vær opmærksom på, at små børn putter alt i munden, fjern derfor rengøringsmidler fra børnehøjden, eller sæt børnesikring på skabene.

 

Hos små børn sker de fleste ulykker, når de lærer noget nyt, og de voksne ikke er forberedt på det. Jeres barn er naturlig nysgerrig og undersøgende og vil derfor prøve nye ting af og lærer af dets fejl. Som forældre skal man ikke begrænse barnets udvikling, men i stedet forebygge ulykker ved at give barnet sikre omgivelser, så barnet kan udvikle sig i sit eget tempo.

 

I kan på disse sider læse mere om hvad man som forælder skal være opmærksom på i forhold til barnets sikkerhed både i og uden for hjemmet.

Børn i trafikken 0-18 år

Førstehjælp

Forebyggelse

Hvis uheldet er ude

Solbeskyttelse