Spring til indhold

Nyheder

Det Hjælpsomme Hjem er åbent, og du er velkommen til at besøge stedet.
Men husk at du skal ringe til os og aftale dag og tidspunkt for dit besøg. Denne måde at holde åbent på, sikrer at afstandskrav, hygiejne mm kan overholdes.
Du bedes bære mundbind under besøget.
Ring til os på tlf. 63753581 for aftale om besøg.

Sommer

Sommeren er her og dermed også ferien - det kan betyde en lidt forlænget svartid på mail og telefon i de kommende uger når vi drager ud i sommerlandet.  

I ønskes alle en god sommer. 

 

 

Nyhedsarkiv

Mangler du inspiration til julegaver, der kan gøre hverdagen nemmere? Vi har i Det Hjælpsomme Hjem samlet et par eksempler, som du er velkommen til at kigge forbi og se. 

 

eksempler på julegaver

 

Din verden - Min verden

D. 2/11 2019 havde vi en fantastisk dag med Dalum bibliotek, hvor der var fokus på teknologi, og mødet mellem generationer.

Vi vil gerne sige tak for de mange besøg og spændende input vi fik. Det blev en dag med mange spændende oplevelser på tværs af generationerne, og mange glade deltagere i både robot-bygning, konkurrencer og afprøvning af velfærdsteknologi. 

 

 

Seniorinformationsdag

Mød os på Seniorinformationsdag i Seniorhuset d. 27/11.

Her får du aktuel og relevant viden om livet som pensionist. Du kan blive inspireret til et aktivt og indholdsrigt seniorliv af foreninger i Odense og komme i dialog med kommunen. Du kan også få en rundvisning i Seniorhuset og opdage de muligheder, huset byder på. 

Informationsmøderne starter kl. 9.30 og slutter ca. kl. 12.00. 

  • 09.30 til 10.30 er der oplæg fra Seniorhus Odense, Borgerservice, Ældre- og Handicapforvaltningen og Ældreråd
  • 10.15 til 12.00 er "markedspladsen" åben. Bliv inspireret af frivillige foreninger og gå i dialog med kommunen
  • 11.15 er der rundvisning i seniorhuset. Opdag de muligheder, huset byder på.

Vi glæder os til at se dig.

 

Væske

Når det bliver varmere som her i sommertiden, er det ekstra vigtigt at få væske nok. 

Der findes en masse forskellige glas/kopper og sugerør som kan gøre det nemmere – vi har lavet en samling i Det Hjælpsomme Hjem – til inspiration til dig.
Læs også meget mere i Hjælpemiddelbasens produktvejledning om særlige glas og kopper eller kig forbi. 

 

 

Rengøring

Det siges at vanens magt er stor ….. mon ikke også det gør sig gældende når det handler om at klare rengøringen derhjemme? 
Det fleste kender vist til ”vi plejer”. Vi gør ting på en bestemt måde og bruger nogle bestemte redskaber. Nogle gange bliver det nødvendigt at ændre vaner og rutiner for fortsat at kunne klare rengøringen eller dele af den selv. For nogle handler det om flere pauser, for nogle om at løse nogle opgaver siddende, om at bruge andre klude, en anden slags støvsuger, redskaber med længere skaft, eller måske et skaft som kan vinkles. 
Du er velkommen til at kigge forbi i Det Hjælpsomme Hjem og se masser af eksempler på redskaber og løsninger til at klare rengøringen og det praktiske derhjemme. 
Kig forbi – det er helt uforpligtende.

 

eksempler på rengøringsartikler

 

 

1. marts 2019: Det Hjælpsomme Hjem holdt fødselsdag

2 års fødselsdag – det måtte vi da fejre. 

Fredag d. 1. marts havde Det Hjælpsomme Hjem været i gang i 2 år, det fejrede vi ved at invitere til åbent hus, hvor rådmand Søren Windell kom forbi, flere af vores samarbejdspartnere fra det lokale område og mange borgere. Tak til jer, der kiggede forbi. 

 

Rådmanden holdt tale, da DHH holdt fødselsdag

 

 

1. oktober 2018: Demensarrangementer

I forbindelse med efterårets tema om demens inviterede vi bl.a. til et oplæg om musik og demens. 
Det var spændende at høre om betydningen af musik. Barbara, som er uddannet musikterapeut fortalte om, hvad en musik-livshistorie er, og hvordan musikken kan bruges i mødet med mennesker med demens.

 

Det Hjælpsomme Hjem
  • Dalumvej 95 B
  • 5250 Odense SV
  • Telefon: 63753581 / 21426717
  • Email: dethjaelpsommehjem@odense.dk