Spring til indhold

Gæstepleje

I de tilfælde hvor dagplejeren er fraværende tilbydes gæstepleje .

I den kommunale dagpleje er du altid sikret en plads til dit barn. Gæstedagplejen fungerer primært indenfor dagplejerens legestuegruppe eller område. I nogle legestuegrupper er der tilknyttet en gæstedagplejer eller en gæsteordning i et børnehus. Spørg din dagplejer, hvilke gæstemuligheder du har.

Det er vigtigt for dagplejen at sikre dig og dit barn en god oplevelse med gæsteplejen. Alle er derfor særlige opmærksomme på at skabe en tryg og god dag for dit barn og har derfor fokus på at sikre dit barns behov.

Hvis dit barns faste dagplejer har planlagt fravær f.eks. ferie og uddannelse planlægger dagplejeren i samarbejde med sine kolleger, hvor dit barn skal i gæstedagpleje og giver dig besked. Ved pludselig opstået fravær, modtager du besked via en sms, hvor du derefter skal kontakte administrationen, for at få anvist en gæsteplads. Når din dagplejer er klar igen vil du blive informeret via en sms.

Vi bestræber os på at tilbyde en gæsteplads blandt de dagplejere, som dit barn kender fra legestuegruppen eller området. Det kan dog ske, at der ikke altid er en ledig plads.

Gæstedagplejeren skal ringes op før barnet afleveres for at sikre, at de nødvendige ting medbringes.