Spring til indhold

Kursisterne siger

I SL-afdelingen har kursisterne mange forskellige baggrunde og får hver deres individuelle udbytte af undervisningen. Her kan du læse, hvad nogle af kursisterne siger om at deltage i undervisningen på CSV.

Kursist på ADHD-holdet for voksne:

”Da jeg fik diagnosen ADHD, vidste jeg intet om sygdommen. Derfor er det godt, at jeg på CSV har fået mulighed for at få den grundlæggende viden. Det tager lang tid at erkende og acceptere en diagnose som ADHD, og derfor har det været afgørende at møde ligesindede her, som jeg har kunnet spejle mig i, selv om alle med ADHD har forskellige vanskeligheder”.

”Generelt er det dog utroligt krævende at leve med ADHD, fordi man bruger mange kræfter på at kompensere for det, man ikke kan. Det er jeg blevet meget bevidst om gennem mødet med de andre kursister. Det er svært at få en diagnose i en sen alder, fordi ens personlighed er dannet, men på kurset har jeg lært at se ADHD som et livsvilkår, som jeg med nye strategier lære kan at leve bedst muligt med”.

 ”Jeg har fået hjælp til at få struktur på mine tanker og har nu mange flere muligheder for at fortælle om, hvad mine vanskeligheder består i. Desuden kan jeg nu bedre forstå andre menneskers hensigter. For mig har det handlet meget om at acceptere, at jeg skal ændre nogle ting i min hverdag og lære, at jeg er meget andet end en diagnose”.

 

 

Kursist – Uddannet korrespondent:

”Det er helt fantastisk at komme til undervisning, fordi jeg glemmer sygdommen imens. Når jeg kommer på CSV, er det undervisningen, der er i centrum. Det er lidt et fristed. Jeg har fået meget mere selvværd og kan nu klare at deltage i tre fag. Samtidig betyder det sociale samvær rigtig meget. Jeg har knyttet bånd med flere af de andre kursister, og vi er gode til at drage omsorg for hinanden.

Og har jeg en dårlig dag, kan jeg altid sige det til læreren. På den måde kan jeg komme alligevel. Lærerne udviser meget empati og tager hånd om én samtidig med, de giver én et kærligt skub.

Undervisningen på CSV giver mig noget at stå op til og er med til at udfylde et tomrum i mit liv. Det har helt sikkert været med til at ændre min hverdag at gå her. Udbuddet af fag er så bredt, at uanset, hvilken baggrund man kommer med, så vil der være undervisning, der tilgodeser ens ønsker”.

 

 

Kursist – Tidligere socialrådgiver

”For mig har det været frygteligt at have en uddannelse og så ikke være i stand til at bruge den. Men på CSV føler jeg, at der er brug for mig. Det er derfor blevet en vigtig del af min helbredelse. Jeg kommer videre med at dykke ned i de interesser, jeg har haft og har på den måde fundet ud af, at jeg kan være andet end mit tidligere job. Faktisk er det her jo ligesom at have et arbejde. Jeg har opdaget, at der jo er muligheder for udvikling hele livet, og det er spændende at lære om helt andre dele af verden.

Stemningen her er rigtig god, og så er der ingen konkurrence.  Jeg synes, det er godt, det ikke handler om at skulle til en prøve. Alle kan komme her, sådan som de nu er.

Hvis jeg har en dårlig dag får jeg brudt den onde cirkel ved blot at skulle op på cyklen og af sted herind. På den måde får jeg noget godt ud af min dag. Jeg føler også et ansvar over for de andre, så det er vigtigt, at jeg kommer”.