Spring til indhold

Kick-off-dag: farvel til engangsprodukter

Kom til gratis kick-off-dag om at byde genbrugelige produkter velkommen som en del af den grønne omstilling i din organisation eller virksomhed

Close up af person set fra ryggen, der tager imod et papkrus fra en sælger iklædt forklæde og gummihandsker
Ta' hul på et farvel til engangsprodukter sammen med andre lokale organisationer i Odense

Odense Kommune og Odense Renovation inviterer lokale organisationer til at gå forrest i et opgør med den brug-og-smid-væk-kultur, som éngangsprodukter repræsenterer. To-go kaffekopper, plastikkrus, vandflasker, madbeholdere, engangsservice, m.m. er et stort spild af jordens begrænsede ressourcer.

Vi kan rykke meget, hvis vi går sammen både virksomheder, organisationer, institutioner og kommunen i Odense om at bruge ressourcerne bedre - og samtidigt skære ned på affald, skrald i byrummet og forurening i naturen.

 

Kom til gratis kick-off-dag i Odense den 4. oktober for organisationer og virksomheder

 

Vi starter omstillingen med en dag, hvor vi sammen kan udveksle erfaringer og idéer og få indblik i, hvad det indebærer at skifte éngangsprodukter ud med genbrugelige produkter.

På dagen kan du også møde virksomheder, som selv tilbyder genbrugelige produkter og løsninger specifikt som en alternativ løsning til éngangsprodukter.

 

Tilmelding til kick-off-dag

Tilmeld dig her senest den 27. september 2023

Arrangementet er gratis.

4. oktober kl. 11.30 - 16.00
Sted: Kunstmuseum BrandtsForeløbigt program - 11.30 - 16.00

 • Ankomst og let frokost

 • Velkomst v. Tim Vermund, rådmand, Klima- og Miljøforvaltningen: Odense Kommunes visioner og arbejde med klima og miljø

 • Introduktion til emnet og dagen v. Klima- og Miljøforvaltningen og Odense Renovation: Det store billede – hvilke problemer står vi i, hvorfor er de opstået, hvad er løsningerne og hvilke rammevilkår kan vi forvente i fremtiden? 

 • Erfaring fra virksomhed, der er gået fra éngang- til genbrugsprodukter v. Peter Skoven (Down The Drain):

  Peter Skoven (Direktør, F&B/Atmosphere) vil fortælle om deres erfaringer med at teste og implementere genbrugsprodukter ved festivalerne, NorthSide og Tinderbox, og sætte dette i perspektiv til virksomhedens strategi, samt den overordnede branche

 • Workshop inklusive pause:

  Hvad bruger vi selv af éngangsprodukter, hvad skal markedet tilbyde for at erstatte disse?

  Mød virksomheder, der allerede tilbyder genbrugsløsninger:

  New Loop, Kleen Hub, Genkrus, Cirqle, RE-ZIP, WeTap, De Forenede Dampvaskerier (Textilia), Dansk Mobilopvask

 • Opsamling og næste skridt: Er vi blevet klogere og hvordan kommer vi videre med dagsordenen i Odense? 

 • Mulighed for at netværke og tak for i dag

 

HVAD ER ET GENBRUGSPRODUKT?

Når vi taler om genbrugsprodukter, handler det om produkter, der er designet til at blive brugt flere gange til sit oprindelige formål. Fx ved at vaske det mellem brug inden for et system, der ligeledes er skabt til at håndtere brug af produkterne igen og igen.
Først til sidst, efter mange cyklusser, sendes produktet til genanvendelse.

 

 

Hvorfor er det vigtigt at gøre op med brugen af engangsprodukter?

I Danmark bruger vi hvert år enorme mængder af éngangsprodukter: For eksempel millioner af to-go kaffekopper, fødevarebeholdere, engangsbestik og éngangsdrikkebægre.

Hvert produkt bliver kun brugt i kort tid, før det bliver til affald.

Det er et spild af begrænsede ressourcer og skaber enorme mængder af affald, der forurener i byrummet og naturen.

Det skal vi have lavet om på.


Vær på forkant med EU-lovgivning

Heldigvis er der allerede en bevægelse i gang - internationalt og her i Danmark. Antallet af virksomheder, der tilbyder produkter og services, der kan erstatte brugen af éngangsprodukter, er vokset hastigt de sidste par år.


Markedet for genbrugelige produkter forventes at vokse markant i de kommende år. Blandt andet pga. en kommende FN-traktat om plastikforurening samt flere kommende lovgivninger fra EU.


Giv din organisation en mulighed for at være på forkant med udviklingen og bliv ét af Odenses gode eksempler på opgøret med éngangsprodukter og brug-og-smid-væk-kulturen.

Klima- og Miljøforvaltningen